Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim'in Provası Yapıldı

Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı törenlerinin provası yapıldı. Cumhuriyet Bayramı öncesi düzenlenen provada geçiş yapan askeri birliklere vatandaşlardan yoğun ilgi geldi.

Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı törenlerinin

Ordu Caddesi üzerinde dün sabah 10:30’da başlayan bayram provalarında Üçüncü Ordu Komutanlığı birlikleri, Emniyet, Jandarma ile okul öğrencileri geçiş yaptı.

GEÇİŞ TÖRENİ YAPILDI

Provalarda askeri bando yerini alarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin Cumhuriyet ile ilgili şiirler okuduğu provalarda, daha sonra geçiş töreni yapıldı. Bayrakların ve flamaların geçişinin ardından öğrenci grupları geçişlerini tamamladı.

VATAN SANA CANIM FEDA

Provalarda en büyük ilgiyi ise askeri birlikler gördü. Askeri birliklerin ” Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda” sloganları eşliğinde yürüyüşüne öğrenci ve vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi.

Ordu Caddesi ve aynı güzergaha girişler, prova nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Güvenlik önleminin alındığı provayı 59. Topçu Tugay Komutanlığı’nda görev yapan komutanlar ve vatandaşlar izledi.

Kutlama komitesince gerçekleştirilen provaya öğrenciler eksiksiz katılırken,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında herhangi bir aksaklığa neden olmamak için hazırlıklar yeniden gözden geçirildi