Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

550 bin fidenin satışı başladı

Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan'da sebzecilik sektörü her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Sebzecilik sektörünün gelişmesine paralel olarak Erzincan'da fide sektörü de büyümeye devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin sebze

Seracılık sektörünün de her geçen yıl geliştiği Erzincan’da dikilen fidenin büyük çoğunluğu da Erzincan şartlarında üretiliyor. Fidecilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise bir taraftan Erzincan’ın fide ihtiyacına cevap vermeye çalışırken diğer taraftan da komşu illerin fide ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. 

Erzincan’da Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, fide satışlarına başladı. Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü seralarında yetiştirilen yaklaşık 550 bin adet fidenin Erzincan ve çevre illerden gelen vatandaşlara satışına başlandı.

Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsünden edinilen bilgiye göre, Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsünün fide üretiminde öncülük yaptığını ve Erzincan’ın ikliminin sebzecilik ve meyvecilik açısından çok elverişli olduğu öğrenildi. Bahçe Kültürleri Ve Araştırma Enstitüsünden edinilen bilgiye göre “Bu sene bahar aylarının gelmesi ile birlikte fide üretimlerimizi gerçekleştirdik. Hemen hemen her çeşit fide üretimi bulunmakta. Domatesten, biberden, patlıcandan, kavun karpuza kadar her çeşit fideyi vatandaşımız buradan temin edebilir. Bu sene yaklaşık 500-550 bin civarında fide üretimi gerçekleştirdik. Fide fiyatlarımızda uygun. 35 kuruş ile 70 kuruş arasında değişmekte. Tabii ki fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Bunu dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de buna devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz. Maalesef kurak bir yıl yaşamaktayız. Bundan dolayı biraz daha itina gerekmekte. Çünkü yağışlar olmadığı için tutması açısından biraz daha özen göstermemiz gerekecektir. Bu yılın inşallah yağışlı, sağlıklı ve bol kazançlı bol ürünlü bir yıl geçmesini tüm üreticilerimiz için diliyorum”  denildi.