Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aziz Gün: Şimdi Hesaplaşma Zamanı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Okul Öncesi ve İlkokul Müdürlerinin katılımı ile sene sonu değerlendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, 2018-2019 eğitim öğretim yılını nihayetlendirdik Neticesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile ilgili olarak artık şimdi hesaplaşma mahsuplaşma döneminin başladığını söyledi.

Erzincan İl Milli Eğitim

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  başkanlığında gerçekleştirilen ve hesaplaşma mahsuplaşma dönemi başladı okul öncesi ile ilkokul müdür ve müdür yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yıl içerisinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün;2018-2019 eğitim öğretim yılını nihayetlendirdik ve neticesinde iki haftalık öğretmen seminerleri tamamlandı. Neticesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile ilgili olarak artık şimdi hesaplaşma mahsuplaşma dönemi başladığını söyledi.

MAKSADIMIZ LİDER OLABİLMEK

Gün konuşmalarının devamında; “ En nihayetinde yapmış olduğumuz her iş ile ilgili nizamını terazisini, ölçüsünü, neticesini ve bu neticeler bize gelecek ile ilgili işaret olacak. İşte burada hem temel eğitim ile ilgili olarak okul öncesi, hem de ilkokul müdürlerimiz Merkez ilçedeki görevli müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarla birlikte yani idari kadro yönetim kadrosu Sayın bakanımız öyle söylemişti. 1- yönetici 2- idareci 3- lider. Onun için bizim maksadımız lider olabilmek, sürükleyebilmek, bakış açısı verebilmek, ufukların ötesini görebilmek ve dolayısıyla işte okul öncesi ve ilkokulda ilimizin Vizyonunu ortaya koyacak Tabii ki artı ilçelerde de birlikte ekip ve kadro burası.

2018-2019 eğitim öğretim yılının hepsini bir, bir masaya yatıracaklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Gün, Arkadaşlar bu yıl şunu yaptık, dönem başından itibaren dedik ki her okula bir karne. Biz öğrencilere karne verdik ve öğrenciye Karne verirken dedik ki kıymetli öğrenciler bu karne sadece sizin değil bu karne anne ve babanızın, bu karne Öğretmeninizin, bu karne okuldaki idarecimizin, bu karne hepimizin karnesi. Günahıyla sevabıyla iyisiyle kötüsüyle güzeliyle çirkini ile bu öyle. Biz, sene başından itibaren her okulumuza bir karne, Bugün o karneleri biraz sonra vereceğiz Karnelerin içerisinde kırmızı var karneler içerisinde Turkuaz var, karneler içerisinde yeşil var. Okullarımızın yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar neticesinde karnelerimizi biraz sonra göreceğiz, çünkü 2023 Eğitim Vizyonunda da biz baktık ki her ilin bir karnesi olacak. Dolayısıyla okulların çalışmaları ilin çalışmaları da ülkenin eğitimi ile ilgili yapılması lazım olan çalışmalara yön verecek. Tabiri caizse amel defterinize elimizde ona göre bakacağız ona göre değerlendireceğiz. Kıymetli arkadaşlar özellikle şunu da söyleyeyim hiç bir binanın çatıdan itibaren yapıldığına şahit olmadım. Ben belki Teknoloji çok iyi gelişmiştir bazı ülkelerde Artık iş tersinden itibaren yapılmaya başlanmıştı Onu bilmiyorum.

ÇATIDAN DEĞİL TEMELDEN ÇÖZÜM ÜRETİRSEK GÜZEL NETİCELER ALIRIZ

Hiçbir şey çatıdan itibaren yapılmayacağına göre eğitim ve öğretim ile ilgili olarak da arkadaşlar çatıdan değil temelden çözüm üretirsek, temelden inşaat yaparsak, temeli sağlam yapar ve temel ile birlikte güzel projelerimiz olursa arkadaşlar yukarıdaki daha sonra yapılanlar daha sonra ufak dokunuşlarla çok güzel neticeler elde edebiliriz alabiliriz.

Ama Temel’den sağlam bir çalışma yapmaz ise sıvada düzelir mantığıyla bir sonrakine topu atarsak 2023 eğitim Vizyonu ve Okuduğunuz zaman bir ekosistem den bahsedilir. Ekosistem bir den çok bileşenin olduğu manasına gelir,  ek değil birden çok birden fazla bileşenler var.  Her eğitim kademesi ve eğitim kademelerinin içerisinde bulunan ve eğitimle direk yada in direk bağlı olan herkes bu ekosistemin bir parçasıdır. Hizmetlisinden memuruna, öğretmeninden müdür yardımcısına, müdürüne, velisine, muhtarına, okul aile birliği başkanlığına yönetimine varıncaya kadar bunların hepsi bu ekosistemin bir parçası başarının elde edilebilmesi için de bu bileşenlerin hepsinin aynı yöne ve aynı anda çalışması lazım.

Bizlerin burada maksadı da zaten aynı yöne aynı anda hareket etmektir diyen Gün, bir yerde bir başarı varsa bütün kurumlar başarılıdır manası çıkmaz. Bir yerde bir başarısızlık varsa bütün kurumlar başarısızdır manası da çıkmaz. Malumunuz bu başarıların hamallığını yapanlar da var, aksi yürüyenlerde var. Başarı varsa bunlarda var” dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmalarının ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısına geçildi.