Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğinliler ATA'nın Huzurunda

Kemaliyeliler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatları doğrultusunda, 22 Ekim 1922 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Eğin'e Kemaliye isminin verilişinin 97.Yıldönümü dolayısıyla Anıtkabiri ziyaret ettiler.

Kemaliyeliler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu

Ankara’da faaliyet gösteren Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği (KEMALİYEDER) öncülüğünde ve Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) katkıları ile organize edilen programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan Kemaliyeliler, Ata’ya minnet ve şükranlarını sundular.

KEMAV Başkanı İsmail Yücel ile KEMALİYEDER Başkanı Hüsnü Yeloğlu, Ankara’da yaşayan Kemaliyeliler ile birlikte ellerinde Türk Bayraklarıyla, görevli subay ve asker öncülüğünde mozoleye çelenk bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Başkan İsmail Yücel ve Başkan Hüsnü Yeloğlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ilçemizin Eğin olan adının, takdir ve talimatlarınızla Kemal adınıza izafeten Kemaliye olarak değiştirilmesinin 97’inci yıldönümünde bir kez daha manevi huzurunuzda olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

‘Kemale ermiş insanlar’ ifadenizle, iltifatınıza mazhar olmuş Kemaliyelilere, Kemaliye’ye ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş kültürümüze hizmet etmek üzere faaliyette bulunan iki sivil toplum kuruluşu olarak, Yüce Türk Milletine emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve ilkelerine bugüne kadar olduğu gibi, aynı sadakat ve kararlılıkla bağlı kalacağız.

Ecdadımızın büyük fedakarlıklarla koruyarak bizlere emanet ettiği kadim kültürümüzü ve Allah’ın lütfü olan emsalsiz doğa güzelliklerimizi korumak ve gelecek kuşaklarımıza emanet edebilmek için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Kemaliye adı için bir kez daha şükranlarımızı arz ederiz.Size ve sizinle birlikte milletimizin bağımsızlık destanını yazan Aziz Şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla Allah’tan rahmet dileriz.” ifadelerine yer verdiler.

KEMAV Başkanı İsmail Yücel, “Ecdadımızın milli kurtuluş mücadelesine verdiği katkılar neticesinde, ilçemizin Eğin olan isminin Kemaliye olarak değiştirilmesinin 97’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bize bu onuru yaşatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Kemaliye ismi, Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız onurlu bir nişanedir. Bu nişanı, ulu önderimize ve aziz ecdadımıza yakışır bir şekilde sonsuza kadar onurla taşıyacağız” dedi.