Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da Müze ve Kütüphane Açılıdı

Yapımı tamamlanan Erzincan Müzesi ve Erzincan İl Halk Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yapımı tamamlanan Erzincan Müzesi
Erzincan Müzesi bahçesinde düzenlenen törene; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Vali Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda birer konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Askun, Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman, yapımı tamamlanan Müzenin ve İl Halk Kütüphanesinin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Daha sonra bir konuşma yapan Vali Mehmet Makas, bu iki önemli eserin Erzincan’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Her kim Erzincan’ımıza katkı koyduysa hepsinden Allah razı olsun. Can Erzincan’ımız adına teşekkür ediyoruz. 24 saat esaslı hizmet verecek kütüphanemizi hizmete alıyoruz. Müzemiz de geçmişe bağlı ama geleceğe umutla bakan Teknofest kuşağının yetişeceği bir mekan olacak. Hem müzemiz hem de kütüphanemiz için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Kültür ve Turizm Bakanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.
Törende son olarak konuşan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan; “Açılışını yapacağımız müzemiz ve kütüphanemiz Erzincan kültürüne hizmet edecek. Erzincan’ımız tarihi, kültürü ve turizm değerleri ile çok önemli bir kavşak noktasında bulunan önemli bir şehrimiz. Biz de bu anlamda kültürel hayatı daha canlı kılmak, turizmi daha geliştirmek adına bakanlığımızca çalışmalarımızı yürütüyoruz. Müzemiz ve kütüphanemiz Erzincan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
Konuşmaların ardından Erzincan Müzesinin ve İl Halk Kütüphanesinin açılışını yapan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Vali Mehmet Makas ile beraberindeki protokol üyeleri, Erzincan Müzesini ve İl Halk Kütüphanesini gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.