Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resmi Araçları Özel İşlerde Kullanmayın Uyarısı

Erzincan Valiliği tarafından Kamu Kurumlarına gönderilen yazıda, kamu kurumlarına ait araçların özel işlerde kullanılmaması uyarısı yapıldı.

Erzincan Valiliği tarafından Kamu

Haber: İbrahim Gürler

Kamu Kurumlarına gönderilen yazıda, kamu kurumlarına ait araçların özel işlerde kullanıldığı, bu araçlarla çocukların okula götürülüp getirildiği, aracı kullanan şoförlerin ve personellerin evlerine bu araçlarla gidip geldiklerine yönelik şikâyetler yapıldığı belirtilerek, tüm kamu taşıtları ile kamu hizmetlerinin ifası için kiralanan araçların; ilgili Kanun ve Genelgelerde belirtilen usul ve esaslar dahilinde kullanılması gerektiği bildirilerek aksi davranışta bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

ŞİKÂYETLER VAR

Valilik tarafından Kamu Kurumlarına gönderilen yazı şu şekilde; “Son zamanlarda valiliğimize, kamu kurumlarına ait araçların özel işlerde kullanıldığına, bu araçlarla çocukların okula götürülüp getirildiği, aracı kullanan şoförlerin ve personellerin evlerine bu araçlarla gidip geldiklerine yönelik şikâyetler yapılmıştır.

Buna göre tüm kamu taşıtları ile kamu hizmetlerinin ifası için kiralanan araçların; ilgili Kanun ve Genelgelerde belirtilen usul ve esaslar dahilinde kullanılması, bu araçlarla yerine getirilen görevin sona ermesinden sonra aracın kuruma ait garaj veya park yerine çekilmesi ve resmi görev ve hizmetler dışında kullanılmaması hususuna riayet edilmesi.

Belirtilen kuralların dışında hareket edenler hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesi, 237 sayılı Taşıt Kanunun 16. maddesi ve ilgili mevzuatı gereğince yasal işlem yapılacağının bilinmesi hususlarının bu araçları kullanan personellere tebliğ edilmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim” denildi.