Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bebek Kütüphanesi Açıldı

Bebek Kütüphanesi Açıldı

Bebek Kütüphanesi Açıldı

Erzincan Valiliği tarafından “Ebeveyn-Bebek Kütüphaneleri oluşturmak için hazırlanan proje DAP idaresi başkanlığınca onaylanıp protokolü imzalanan bebek kütüphanesi, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof.Dr. Osman Demirdöğen, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger, İl Müdürü Cem Halil Mercimek, Kamu kurum ve kuruluş Müdürlerinin katılımlarıyla hizmete açıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Cem Halil Mercimek; “Her bebek başta anne babası olmak üzere, ailesinin en kıymetlisidir ve her anne-baba bebeği için her şeyin en güzelini, en doğrusu ister. Bebeğin öğrenmeye ilişkin deneyimleri, öğrenme başarısı, bu başarının kalıcı olması ve ilerleyen yaşlarda kazanıma dönüşmesi noktasında en doğru adreslerden biride kütüphanelerdir. Bu bağlamda kütüphanenin bebeğe katacağı tüm zenginlikler dolaylı bir biçimde ailenin ve buna bağlı olarak da toplumun zenginliği ve mutluluğudur. Önemli olan bebek-kitap ve bebek-kütüphane birlikteliğinin bebeklikten başlayarak hayata katacağı değerin büyüklüğü konusunda yakalanan ulusal farkındalığı arttırarak devam ettirmektir.” dedi

İl Müdürü Mercimek’in konuşmalarının ardından konuşma yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof.Dr.Osman Demirdöğen konuşmalarında; “Projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin önemi 0-5 yaş gurubu çocuklarımıza okuma kültürünü aşılamak, bebeklerin okul öncesi eğitime hazırlığı, ailelerin çocuk gelişimi farkındalığını arttırmak, fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişim bozukluklarının erken teşhisinin sağlanması gibi birçok fayda sağlayacağına inandığımız bebek kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından hizmete açılan kütüphane, katılımcıların ziyaretlerinin ardından program son buldu.