Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

"ErzinCANFest 2022"

22 Haziran 03 Temmuz 2022 Tarihleri Arasında "ErzinCANFest 2022" Düzenlenecek.

22 Haziran 03 Temmuz

Erzincan Valiliği himayelerinde 22 Haziran 03 Temmuz 2022 tarihleri arasında “ErzinCANFest 2022” adı altında geniş kapsamlı sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Erzincan’da ilki gerçekleşecek olan “ErzinCANFest 2022” kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında Vali Mehmet Makas başkanlığında; Erzincan Belediye Başkan Vekili Savaş Sinanoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, ilgili kamu kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Lansman Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Makas, Erzincan’ın kültürel, doğal ve sanatsal özelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla Erzincan Valiliği himayelerinde “ErzinCANFest 2022” adı altında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. İl merkezinde ve ilçelerde 12 gün boyunca farklı etkinliklerle birbirinden farklı kültürel ve sanatsal programlar ile vatandaşların, pandeminin stresini üzerlerinden tamamen atacağını söyleyen Vali Makas, düzenlenecek olan etkinliklerin kamu kaynağı harcanmadan, tamamının sponsor marifetiyle yapılacağını belirtti.

Vali Makas’ın açılış konuşmasından sonra, 22 Haziran 03 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında sunum yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, şehir merkezi ile birlikte sekiz ilçede programların düzenleneceğini söyledi. Tüm ilçelerde hem yetişkinler için hem de çocuklar için tiyatro gösterileri, çocuklar için oyun havuzları ve ücretsiz olarak ikram ve hediyelerde bulunulacağını ve Erzincanlı sanatçılar tarafından konserler verileceğini belirtti.

İl merkezinde ise, her biri farklı günlerde olmak üzere, Buray, Cem Adrian, Murat Dalkılıç, Elif Buse Doğan, Ozan Doğulu, Selin Geçit, Mustafa Yıldızdoğan ve Mary Jane gibi sanatçıların konserleri düzenlenecek.

Samsun Devlet Opera ve Bale Orkestrasının gösterisi ve Aşık Veysel Senfonik Konseri, yamaç paraşütü hedef yarışması, Geleneksel Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yine il merkezde yetişkin ve çocuklar için tiyatro gösterileri, ilin tarihi ve turizmini ön plana çıkaracak çağrılı fotoğraf günleri düzenlenecek. Düzenlenecek olan balon turları ve uçurtma şenlikleri ile gökyüzünde görsel şölen oluşturulacak.

Sunum eşliğinde yapılan bilgilendirmenin ardından toplantı, karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması ve önerilerin yapılması ile sona erdi.