Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesinin bahçesinde açık alanda düzenlenen Resim Bölümü için gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden birçok aday müracaat etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’nı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ziyaret etti. Aday öğrenciler ile bir araya gelerek kendileriyle bir süre sohbet eden Rektör Levent, daha sonra sınav yerini inceleyerek sınav hakkında bilgi aldı. Sınava katılan tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Levent, “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailesine katılacak olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Sınav öncesi bir değerlendirme yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukçu, Güzel Sanatlar Fakültesinin yeni bir fakülte olduğunu ve bu yıl üçüncü sınavını yaptıklarını belirtti. Sınav sonunda toplam 30 öğrencinin alınacağını belirten Dekan Kavukçu, aday öğrencilerin objeye bakarak gördüğü nesne ve hayali soru üzerinden oluşturacakları kompozisyona göre değerlendirileceğini açıkladı. Hayatla sanatın iç içe olduğunu vurgulayan Dekan Kavukçu, sınavda adayların yaşadığı çevreyi nasıl görüp ve hayalle birleştirdiğinin tespit edildiğine dikkat çekti. Açık havada yapılan sınavın, öğrencinin psikolojini olumlu yönde etkilediğini belirten Dekan Prof. Mehmet Kavukçu, “Amacımız öğrencinin rahat bir ortamda sınavını gerçekleştirmesidir” dedi. Bu yıl sınava 250’nin üzerinde adayın katıldığını da sözlerine ekleyen Dekan Kavukçu, sınava giren olan tüm adaylara başarılar diledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’nda başarılı olan öğrencilerin sınav sonuçları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi web sayfasında duyurulacak.