Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaman Meclis kürsüsünden kurtuluşu anlattı

Erzincan’ın kurtuluşunun 101. Yıl dönümünde Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, TBMM’de konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Karaman, konuşmasında Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu anlattı.

Erzincan’ın  kurtuluşunun 101.

Haber: İbrahim Gürler

Kardeşlik ve hoşgörünün şehri Can Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı şerefine gündem dışı söz almış bulunmaktayım diyen , Karaman, Neden söz aldık? 13 Şubat, Can Erzincan’ımızın kurtuluşunun yıl dönümüdür.  13 Şubat,Anadolu’nun birçok şehri gibi, Erzincan’ın da tarihin sayfalarına şanını yazdırdığı ve mührünü vurduğu kutlu gündür. 

13 Şubat,Çanakkale,Sakarya, Dumlupınar destanlarını yazan aziz Milletimizin, kurtuluş mücadelesinde,Doğu Cephesinde gösterdiği başarılardan biridir.  

Sadece Erzincan’da değil, tüm vatan sathında, ezelden ebede, canlarını dişlerine takarak, bu necip milleti yere baktırmayan ecdadımızı,Gazi Meclisimizin kürsüsünden bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.  Ayrıca,geçtiğimiz hafta Kartal’da çöken binada ölen vatandaşlarımız ile Çekmeköy’de meydana gelen elim helikopter kazasında şehit olan 4 kahraman vatan evladımıza da Allah’tan rahmet diler, ailelerine sabr-ı cemil ve ecr-i cezil niyaz ederim. Milletimizin başı sağ olsun!

ERZİNCANLILAR, MEMLEKETİNE DÜŞKÜN İNSANLARDIR

Erzincanlılar, memleketine ve hemşehrilerine düşkün insanlardır. Her vesileyle memleketleri için hemşehrileri için bir araya gelen,Erzincan meftunu, münevverve vefalı insanlardır.

Geçtiğimiz Pazar günü de Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla İstanbul’da “Erzincan Şehitlerini ve Tüm Şehitleri Anma Programı” tertip edilmiştir.

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı ve Erzincan Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin başını çektiği bu programa,Erzincanlı sivil toplum kuruluşları ve İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz iştirak etmişler ve Erzincan geçmişte olduğu gibi, bugün de yekvücut olabilme özelliğini bir kez daha örneklendirmiştir. 

Ayrıca tertip edilen bu programı teşrif eden Yüce Meclisimizin muhterem başkanı Sayın Binali Yıldırım’a her zaman, her fırsatta Erzincanlı hemşehrilerinin ve Erzincan’ın yanında oldukları için şahsım ve hemşehrilerim adına bir kez daha şükranlarımı sunarım.

Yukarı Fırat Havzası’ndaki 4000 yıllık kadim şehir Erzincan’ın,müslümanlık ile tanışması Hz. Osman zamanında, ecdadımız ile kalıcı olarak tanışması ise Malazgirt Zaferi’nden sonradır.

Çaldıran Savaşı sonunda Osmanlı hakimiyetine giren Erzincan, 1. Dünya Savaşı’nın ardından, Anadolu topraklarına saldırıların genişlediği 1916-1918 döneminde, düşman işgaline maruz kalmıştır.  

Erzincan halkı işgalcilere karşı kenetlenmiş ve dayanışma halinde düşmana karşı zorlu bir mücadele vermiştir. 

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve Batı Dersim Komutanı Binbaşı Halit Bey’in komuta ettiği kahraman ecdadımız 13 Şubat 1918’de Erzincan’a ulaşmış,  işgalci ve düşman defedilmiştir. Bu kutlu günde, Erzincan işgal ve mezalimden kurtarılmış, Erzincan halkının verdiği kahramanca mücadele şanlı bir sayfa olarak tarihimizde yerini almıştır. 

Anadolu topraklarındaki egemenliğimiz boyunca topraklarımıza yönelen tehditlerenin de sonunda bertaraf edilmiştir. Bundan sonra da bağımsızlığın ve hür yaşamın karakterimiz olduğunu, her türlü tehdidi yine kendi birlik,cesaret ve ferasetimiz içinde çözeceğimizi hiç kimse aklından çıkarmasın Nitekim 15 Temmuz’daekranları başında, hain bir kalkışma yaşandığını Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’dan duyan milletimiz, Dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu tarihi çağrıya kulak vererek, sokaklara inmiş; vatanını, sancağını canı pahasına korumuştur.  Bu şuur ve vefa ile gelecek nesillere daha güçlü, müreffeh bir Türkiye bırakmak için, bizlere düşen birlik ve beraberlik içinde, var gücümüzle çalışmaktır.

ERZİNCAN’IN  HAK ETTİĞİ ESERLERİ  BULUŞTUŞTURACAĞIZ

AK Parti olarak, tüm illerimizde olduğu gibi, Erzincan’da da milletin hizmetkarı olmaya, şehirlerimizi kalkındırmaya, hemşehrilerimizi hak ettiği eserler ve hizmetler ile buluşturmaya devam edeceğiz. 

sınır savaşlarının yerini alan ve taşeronlar eliyle sürdürülen terörist saldırılar, son zamanlarda yaşanan ekonomik saldırılar ve çağın saldırıları “siber saldırılar” da dahil olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelen her türlü hain girişimi bertaraf eden necip Milletimize, devletimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarına ve bundan 101 yıl önce tıpkı Erzincanımız’da olduğu gibi, bugün de hür ve bağımsız yaşam ülküsüyle canlarından, bedenlerinden olan kahraman şehitlerimize ve gazilerimize, bizlere bu onur ve gururu yaşattıkları için şükranlarımı sunuyor, ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara da hayırlı, sağlıklı ömürler niyaz ediyorum dedi.