Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

110 Bin Fide Satışa Sunuldu

Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yetiştirilen 110 bin fide halkın satışına sunuldu.

Gül Celal Toraman Mesleki

Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yetiştirilen 110 bin fide halkın satışına sunuldu.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarı temennilerini ileten Vali Hamza Aydoğdu, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ayrıca okulun tarıma yönelik çalışmaları kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından ileri teknik ve yöntemlerle yetiştirilen fidelerin bulunduğu seraları da gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yetiştirilen fidelerin her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin hizmetine sunulduğu bilgisini aldı.

Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından satışa sunulan 110 bin fide öğrenciler tarafından yetiştirildi. Öğrenciler derslerde almış oldukları teorik bilgileri seralarda uygulayarak 110 bin fideyi yetiştirdiler.

Fidelerin yetiştirilme aşamasında yer alan tohumlanması, sulaması, gübrelemesi, ilaçlaması ve böceklerle mücadelesinde her aşamasından öğrencilerin eli oldu.

Aynı zamanda tarım lisesi olarak fidelerin dışında yetiştirilen 2 bin civcivde vatandaşa arz edildi.

Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mutafa Karadaş, 35 çeşit fidenin satışına başladığını ifade etti. Karadaş: “Okulumuzda tarım bölümü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz fide yetiştirdi. Yaklaşık 110 bin fidemiz var. 35 çeşit fidemiz var. Domates, patlıcan, biber her türlü sebzemiz vardır. Fidelerimizi öğrencilerimizin emekleri ile yetiştirip halkımıza arz ediyoruz. Bugünden itibaren halkımız gelip burada fide temin edebilirler. Aynı zamanda civcivlerimiz de var. 2 bin adet civcivimiz var.” dedi.