Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullar Yükümlü Eliyle Güzelleşiyor

Erzincan'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 66 yükümlü, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde okullarda tadilat ve boya işlerini yapıyor.


Erzincan'da denetimli serbestlik uygulamasından

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’da Kamu hizmeti cezasıyla ‘denetimli serbestlikten’ faydalanan yükümlüler, 4 Şubat’a kadar sürecek olan sömestr tatilinde ortaöğretim okullarında boya, tadilat, temizlik gibi işlerde görevlendirildi. 

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzincan Valiliği arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Mahkemelerce verilen Denetimli Serbestlik kararı gereğince haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezası uygulanan yükümlülerin 2019 yılı yarı yıl tatilinde 21 Ocak – 4 Şubat 2019 tarihleri arasında Mili eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bakım onarım boya ve temizlik gibi işlerde çalıştırılacak. 

7 OKUL TESPİT EDİLDİ 

Erzincan Merkezde 66 yükümlü yarı yıl tatili boyunca 7 okulda çalıştırılacak.  Konu hakkında pilot okul seçilen Gül Celal Toraman Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesindeki etkinliğe Erzincan Vali Vekili İhsan Ayrancı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, İl Mili Eğitim Müdürü Aziz Gün, Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş ve yükümlüler katıldı.  

 TOPLUMA KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Düzenlenen programda bir açıklama yapan, Erzincan Vali Vekili İhsan Ayrancı; “Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının aralarında yapmış olduğu protokol çerçevesinde denetimli serbestlik durumunda olan vatandaşlarımızı 15 tatil süresince Erzincan’da bulunan okullarımızda temizlik, bakım ve küçük çaplı onarım çalışmalarında çalışmalarını hedefleyen bir proje Erzincan’ımızda uygulamaya koymuş bulunuyoruz. Başsavcılığımız ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ve İl Milli eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Burada bu vatandaşlarımızın bir taraftan topluma kazandırılması, diğer taraftan da topluma hizmet faydası çıkarılması hedefleniyor” dedi.

ENTEGRASYON SÜRECİNİ YAŞIYORLAR

Uygulanan program ile ilgili olarak bilgi veren Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek; “Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak farklı bir faaliyet için buradayız. Bugün Denetimli Serbestlik mahkumlarımızla Milli eğitim Bakanlığımız bünyesinde ki okullarda temizlik ve tadilat çalışmaları faaliyeti yürütüyoruz. Burada Valiliğimiz ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. Bu sürecin iki tane özelliği var. Birisi Milli Eğitim ile ara tatilde okulların boşaldığı dönemde ki fırsatı iyi değerlendirerek okullarımıza çalışma yaparak faydalı olabilmek, ikincisi de bu çalışmanın Türkiye genelinde uygulanıyor olması. Şu an da Türkiye genelinde Adalet Bakanımızın da katıldığı bir programda aynı şekilde çalışma var. Biz ilimizde 7 tane okul tespit ettik. Bu 7 okulda temizlik, tadilat ve bakım çalışması yapacağız. Bu mahkumlarımız cezalarının bir bölümünü kapalı ceza infaz kurumunda çekmiş, cezasının son kısmında da iyi halleri tespit edildiği için denetimli serbestlik uygulamalarına tabii olan mahkumlarımız. Bu süreçte bu yönüyle herkes kazanıyor. Mahkumlarımız infazın son döneminde topluma faydalı, toplumda ki kurumlarla irtibatlı çalışma yaparak cezanın infaz kısmının son bölümünde tekrar entegrasyon sürecini yaşıyorlar. Kurumlarımız istifade ediyor. Kurumlarımıza faydalı buluyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tarz çalışmalarımız devam edecek” dedi. Yapılan açıklamaların ardından görevlendirilen yükümlüler okuldaki temizlik, boya ve tadilat hizmetlerinde bulundular.