Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Makas’tan Miraç Kandili Mesajı

Vali Mehmet Makas, Miraç Kandili Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.

Vali Mehmet Makas, Miraç

Vali Mehmet Makas, Miraç Kandili Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.

Vali Mehmet Makas mesajında;“17 Şubat 2023 Cuma gününü 18 Şubat Cumartesi gününe bağlayan gece Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için ilahî rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

Millet olarak manevi değerlerimizin güç kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, kalplerimizin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu mübarek gün ve gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkândır.

Şanlı tarihi boyunca geçirdiği zor ve acılı günlerden birlik ve dirlik içerisinde kalkabilmeyi başarmış olan Aziz Milletimiz, bugün de 10 ilimizi derinden etkileyen ve tüm ülkemizi yasa boğan bu büyük felaketin yaralarını sarabilmek için top yekûn seferber olmuştur. Kerim Devletimiz ve Aziz Milletimiz elele vermiş depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaktadır. Bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, ülkemizdeki ve İslam coğrafyasındaki tüm sıkıntıları ortadan kaldırmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Erzincanlı hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızda böylesine acıların bir daha yaşanmamasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” demiştir.