Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilik duyurdu: Yem teminine başlandı

Erzincan’da, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaylacılar Erzincan İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı. Ayrıca İlin yüksek kesimlerindeki çeşitli yaylalarda hayvancılık yapan ve kar yağışı, tipi nedeniyle zor durumda kalan vatandaşların hayvanları için Erzincan Valiliği yem teminine başladı.

Erzincan’da, kar ve tipi

Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanan sokağa çıkma kısıtlama kararının istisna kapsamında olan küçükbaş-büyükbaş hayvan otlatan aileler, hayvanlarını otlatmak üzere gitmiş oldukları yaylalarda zor durumda kalan vatandaşların hayvanları için Erzincan Valiliği yem teminine başladı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Erzincan’da, hayvanlarını otlatmak üzere bulundukları Çayırlı Karataş yaylasında etkili olan kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 6 sürü sahibi ve 6 aile Erzincan İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.

Hayvanlarını otlatmak üzere gitmiş oldukları Çayırlı Karataş yaylasında etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle geri dönemeyerek, mahsur kaldılar. Ardından aileler durumu Erzincan İl Özel İdare ekiplerine bildirerek, yardım talebinde bulundular.

Ailelerin yardım talebi üzerine harekete geçen Erzincan İl Özel İdare ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ekipler, 6 saatlik çalışma sonucu bölgeye ulaşarak, 6 aileyi ve yaklaşık 2 bin 500 hayvanı mahsur kaldıkları bölgeden kurtararak, yollarını ulaşıma açtılar. Öte yandan Refahiye İlçesi, Yanık Köyünde Off-road’cılar ve bir vatandaş hayvanları ile birlikte mahsur kalmışlardır. Yayla yolu açılmış ve vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Merkez Koçyatağı Köyünde bir çoban sürüsüyle birlikte kaybolmuş arama çalışmaları sonucu maalesef çobanın cesedine ulaşılmıştır. Merkez Handere Köyü Yaylasında yaylacı 6 aile mahsur kalmış, vatandaşlarımıza ulaşılarak kurtarılmıştır.

Otlukbeli ilçemiz Küçükotlukbeli Köyü yaylasında yaylacı 3 ailenin kar ve tipi nedeniyle çadırları yırtılmış, ailelere ulaşılarak kurtarılmıştır. Merkez Çimen Yaylası’nda ise mahsur kalan 2 vatandaşımız ve küçükbaş hayvanları kurtarılmıştır.

İlimizin yüksek kesimlerindeki çeşitli yaylalarda hayvancılık yapan ve kar yağışı, tipi nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlarımızın hayvanları için ayrıca yem teminine başlanmıştır ifadelerine yer verildi.