Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşama Yol Ver

Erzincan’da Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yıl Dönümü çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından trafikteki vatandaşlara “Gereksiz Çağrılar ve Yaşama Yol Ver” konularında bilgilendirme yapıldı.

Erzincan’da Acil Sağlık Hizmetlerinin

İl Sağlık Müdürlüğü ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortak bir organizasyon yapılarak trafikteki vatandaşlar  “Gereksiz Çağrılar ve Yaşama Yol Ver” konularında bilgilendirildi. Düzenlenen etkinlikte trafik ekiplerince durdurulan araçlardaki vatandaşlarımıza bilgilendirici ve bilinçlendirici broşürler dağıtılarak haftanın önemine dikkat çekildi.

Saat kulesi önünde gerçekleşen etkinliğe Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Babürşah Taşlı, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Yasin Bilgin ve 112 personeli katıldı.

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik; “ Acil Sağlık Hizmetlerinin Türkiye’de geldiği nokta gerçekten çok önemli bir noktada tamamen ücretsiz olarak sunduğumuz çeşitli imkânlar var 20 yıllık bir hekim olarak şunu söyleyebilirim 20 yıl öncesiyle kıyaslanmaz bir acil sağlık sistemimiz çok iyi bir noktaya gelmiş durumdadır. Erzincan ilimizde de şuanda 15 tane acil sağlık istasyonumuzda 57 adet 112 ambulansı ile 183 personelimiz ile 24 saat kesintisiz hizmet sunuyoruz. Burada bu haftaya binaen 112’nin 25. Yılı dolayısıyla bizim vermek istediğimiz mesajlarımız burada 112 gereksiz çağrılarından halkımızı bilgilendirmek ve 112’nin gerçekten ihtiyaç anında kullanılan bir tane telefon olduğunu hususuna dikkat çekmek, diğer bir mesajımız ise Trafikte geçiş önceliğinin 112’ de olduğunu hatırlatmak ve Yaşama Yol ver projesi ile alakalı şuanda da Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde ki görevli arkadaşlarımız ile birlikte rutin bir trafik kontörlü ile birlikte bu konularda sürücülerimizi bilgilendiriyoruz” diye konuştu.