Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Komşu Kent yapıyor Erzincan Bakıyor

Doğa sporları Başkenti olarak adlandırılan Erzincan’da son yıllarda özellikle Rafting ve Yamaç Paraşütünde hiçbir uluslararası organizasyon yapılmazken, Türkiye'de ilk defa düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası heyecanı komşu kent Tunceli’de başladı.

Doğa sporları Başkenti olarak

Haber: İbrahim Gürler 

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği, Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in girişimleriyle Türkiye’de ilk defa 8-13 Haziran arasında gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonası için 20 ülkeden 600 sporcunun yanı sıra 200 de teknik heyet ve hakemin katıldığı Dünya Rafting Şampiyonası başladı.  36 kilometresi dünya rafting parkuru ilan edilen Munzur Nehri’nde yapılan yarışlar büyük heyecan yaşattı.

GEÇEN YILDA TÜRKİYE RAFTİNG ŞAMPİYONASI’ YAPILMIŞTI

Tunceli’de ilklerin yaşanmaya başladığını belirten Vali Tuncay Sonel, “2018 yılı içerisinde ilk kez, ‘Türkiye Rafting Şampiyonası’ yapılmıştı. 2019 yılında da 8-13 Haziran tarihlerinde de, ‘Dünya Rafting Şampiyonası’ yapılıyor. Dünya Rafting Federasyonu Başkanı, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve başta Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 20 ülkenden 800 sporcu, hakem ve teknik heyet katılıyor. Tunceli, rengarenk oldu. Tunceli’de şu anda Kosta Rika, Brezilya, Şili, Çin, Hindistan, Fransa, İran’dan ve dünyanın dört bir yanından sporcular var. Munzur Nehri üzerinde bulunan 36 kilometrelik kısmı ile güzel bir parkur alanı var. Dünya Rafting Federasyonu tarafından uluslararası parkur alanı haline getirilmişti. Orada gündüz rafting yarışları, gece yarışları ve halk konserleri verilmektedir. Vatandaşlarımız memnun” dedi.

Dünyanın dört bir yanından gelen tüm misafirlere Tunceli olarak ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Sonel, “Otellerimizde yer yok ama yüksek öğrenim ve orta öğrenim yurtlarımızı açtık. Munzur Nehri kıyısında kamp alanları oluşturduk. Vatandaşlarımız Tunceli’ye gelsinler. Eşsiz doğasıyla insanları büyüleyen Tunceli’mizin güzelliklerini görsünler” ifadelerini kullandı.