Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

'Mutlu Çarşamba' İle Yüzler Gülüyor

Erzincan’da başlatılan "Mutlu Çarşamba Projesi" ile her hafta çarşamba günleri spor salonuna gelen engelliler, uzman antrenörler eşliğinde spor yapıyor. Engelli bireyler Çarşamba gününü iple çekiyor.

Erzincan’da başlatılan "Mutlu Çarşamba

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli gençler için hayata geçirilen “Mutlu Çarşamba” Projesi, Erzincan’da da büyük bir ilgi gördü.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Spor tesislerinde her Çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleşiyor.

ONLARIN GÖZÜNDEKİ MUTLULUĞU GÖRÜNCE BİZLER DE DAHA ÇOK MUTLU OLUYORUZ

Atletizm, Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi gibi sporlarla özel sporcu ve engelli bireylere spor yapma imkanı sunan Mutlu Çarşamba Projesiyle ilgili konuşan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, 81 ilde hayata geçirmiş olduğu bu anlamlı projeyi Erzincan’da da İl Müdürlüğümüz bünyesinde faydalı bir şekilde yürütüyoruz. Özel sporcularımız ve engelli bireylerimize hem spor hem de eğlenceli vakit geçirmek için her Çarşamba günü Spor Salonlarımızda buluşuyoruz. Onların gözündeki mutluluğu görünce bizler de daha çok mutlu oluyoruz” dedi.

Projenin amacı engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam elde etmelerini sağlamak olduğunu belirten İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, “Deneyimli antrenörlerimizle birlikte bu projeyi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm özel sporcularımızı ve engelli bireylerimizi aileleriyle birlikte her Çarşamba günü Spor Salonlarımıza davet ediyoruz.” dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ İPLE ÇEKİYORLAR

Etkinliğe katılan özel sporcular ve engelli bireyler ise etkinliği çok güzel ve eğlenceli bulduklarını dile getirerek, Çarşamba gününün gelmesini iple çektiklerini ifade ettiler.

“Bu faaliyet bizim için çok yararlı oldu. Önceleri hep evde yalnız kalıyorduk, gidecek yerimiz yoktu, bundan dolayı çok sıkılıyorduk. Her hafta bu faaliyet olunca çok güzel arkadaş ortamım oldu. Bu nedenle çarşamba günlerini sabırsızlıkla bekliyorum.” Dediler.