Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Peynir bidonundan curling topu yaparak turnuvaya hazırlanıyorlar

Erzincan’da ilk defa flor curling sporu ile tanışan Hocabey TOKİ Ortaokulu öğrencileri okul idaresi tarafından kendi imkanları ile hazırlanan curling sahası ve topları ile floor curling oynuyor. Okul koridorundan curling sahası, peynir bidonu, kapı kolu ve betondan curling topu yaparak turnuvaya hazırlanıyorlar.

Erzincan’da ilk defa flor

Okul Sporları Federasyonu tarafından okul sporları kapsamına alınan floor curling sporu ile Erzincan’da ilk defa tanışan öğrenciler okul idaresi tarafından kendi imkanları ile hazırlanan saha ve toplarla müsabakalara hazırlanıyor. Erzincan’da floor curling sahası olmaması sebebi ile okul idaresi tarafından okul koridorunda floor curling sahası yapıldı. Floor curling topları ise tulum peyniri kutusuna beton konularak ve kapı pencere kollarından yapıldı. Öğrenciler yeni tanıştıkları bu spor branşında başarılı olması için destek bekliyorlar.

Öğrencilerden İbrahim Sarıboğa; “İlk başta sevdim. Güzel bir oyun. İlk başta duyduğumda şaşırmıştım. Bilmiyordum. Müdürümüzden öğrendik. Öğrendikçe tanıdık bu oyunu. Eğlenceli oyun. Her gün gelmek istiyor insan. İlk kez gördüm internetten araştırdım. Güzel oyunmuş. Sevdim.” Dedi.

Öğrenci Helin Baysan: “İlk başta duyduğumuzda çok şaşırmıştık. Ondan sonra hocamız bize anlattı. Çok sevdik. Oynadık. Hocamız takım oluşturdu. Ondan sonra bize kuralları öğretti. Hocamız buraları çizdikten sonra bizde oynadık” dedi.

Rümeysa Şentürk ise  “Bizim müdürümüz ilk adını bize getirdiğinde ben adını bile okuyamıyordum. Bilmiyordum bu sporu daha önce de hiç oynamamıştık. Sonra kendi imkanlarımızla bunları yaptık ama elimiz alışmadığı için gerçek şeylerde olmadığı için bunlarla alışmadık henüz. Ama gerçek malzeme olsa daha iyi oynarız” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Öznur Binici Saltabaş: “Bu spora öncelikle seminere katılarak başladım. Seminerine gittim. Seminerini aldım. Bu durumu da müdür bey ile paylaştım. Müdür beye teşekkür ediyorum. Bize destekçi oldu. Okul çalışanı arkadaşımızla birlikte müdür bey sahanın çizimini malzemenin yapımını sağladı. Bize bu imkanı sağladı. Gönüllü öğrencilerimiz aldık. Çalışmaya başladık. Kendi imkanlarımızla da antrenmanlarımızı yapmaya başladık. Çalışıyoruz. Tabi malzemelerimizin içerisinde beton ve kum gibi ağır maddeler olduğu için gidişi biraz daha zor. Orijinalleri biraz daha hafif. Seminerde görmüştük. Daha güzel ilerliyor. Bunun için de gereken yerlerden destekleri bekliyoruz ki çocuklar daha iyi çalışsın. Sevdiler. Güzel geçiyor. Biz de yeni bir şeyler kendimize katıyoruz. Güzel” dedi.

Okul Personeli Engin Usullu: “Okul müdürümüz ile ilk önce çalışmalar yaptık. Çizimini yaptık. Ondan sonra yer beğendik. Yer üzerinde çalışmamızı yaptık. Sonradan tulum peyniri kapakları ile ters çevirip kapı kolları çimento kum ile birlikte çalışmamızı yaptık. Okul öğrencilerimizin kullanması için hazırladık” dedi.

Okul Müdürü Özgür Orhan: “Biz Hocabey TOKİ ortaokulu olarak alternatif sporlarla öğrencilerimize başarı duygusunu yaşatmaya çalışıyoruz. Daha önceden bizim çim hokeyimiz vardı. Ragbimiz vardı. Bu sene de oryantring ve curlinge önem verdik. Şimdi de curling de öncelikle buna nereden başladık. Beden eğitimi öğretmenimiz bunun seminerine gittiğini söylemişti. Aklımda kalmıştı. Okul sporlarına eklenince bizde okulumuzda etkinlik olarak başlayalım ve müsabakalara katılalım diye hep birlikte öğretmenimiz ile düşündük. Son olarak personelimiz ile birlikte nasıl bir saha yapabiliriz diye düşünürken Erzincan’ın da tulum peyniri meşhur evlerimizde de tulum peyniri kutusu olduğu için bunu bir deneyelim dedik. Zeminde gidiyor mu gitmiyor mu bir baktık. Sonradan da personelimiz Engin Usullu’ya teşekkür ediyorum. Bunları malzememizi hazırladı. Ve öğrencilerimiz severek, eğlenerek bu oyunu oynamaya başladılar. 10 Nisan da da bir müsabakamız olacak. Orada da öğrencilerimize başarılar diliyorum. Beden eğitimi öğretmenimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.