Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programları düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü münasebetiyle Erzincan’da, programlar düzenlendi. Düzenlenen programlara;  protokol üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, muharip ve malûl gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programlar kapsamında Garnizon Şehitliği ve Hava Şehitliği ziyaret edilerek Erzincan Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve Saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Program Şehitlik Özel Defterinin yazılması ve Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti. Burada düzenlenen program Şehit Mezarlarına karanfiller bırakılması ile sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programları kapsamında daha sonra Müftülük konferans salonunda program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, protokol mensuplarının konuşmalarının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günün anlam ve önemine uygun olarak program düzenlendi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programları kapsamında Garnizon Sehitliğinde düzenlenen anma programının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa katılım sağlayarak, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diledi.