Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

9 İşçiyi Arama Faaliyetleri Bir Bölümde Durduruldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’daki maden göçüğünde toprak altına kalan madencileri arama çalışmalarının yapıldığı bir bölümde heyelan riskinden dolayı durdurulduğunu duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan işçileri arama faaliyetlerine bir bölümde ara verdiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’daki maden göçüğünde toprak altına kalan madencileri arama çalışmalarının yapıldığı bir bölümde heyelan riskinden dolayı durdurulduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden göçüğünde toprak altında kalan madencileri arama çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yerlikaya açıklamasında, “Hem Sabırlı bölgesindeki arama faaliyeti hem de Mangan Ocağı’nın yukarıdaki alanlarda an be an ölçümler yapılıyor. Kayma ihtimali olursa aşağıdaki arama faaliyetindeki arkadaşlarımızın tamamıyla ilgili hızlı çalışan uyarı mekanizmamız var. Mangan Ocağı ile ilgili sayın bakanımız da söyledi. 6 gün önceki olduğu günden bu yana orada duran kütlenin aktif, gittikçe aktif hale gelme riskini görünce oradaki arama faaliyetini durdurduk” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yarın(salı) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman Bakanı, Sosyal Güvenlik Bakanı maden ocağında olacağını söyledi.