Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 104. Yıl Dönümü

Büyük Önder Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 104. Yıl Dönümü Kutlandı

Büyük Önder Atatürk'ün Erzincan'a

Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 104. yıl dönümü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, gaziler ve sporcular katıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün 104 yıl önce Erzincan’da karşılanışını sembolize eden Türk Bayrağının sporcu öğrenciler tarafından tören alanına getirilmesinin ardından Erzincan Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Akabinde saygı duruşunda bulunularak, okunan İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Spor Lisesi öğrencisi Buse Ağgündüz tarafından okunan şiirin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; vatanperverliğin, kardeşliğin şehri Erzincan’ın, geçmişte olduğu gibi aynı milli ruh ve aynı inanç ile milli bir müdafaa gerektiğinde hazır ve nazır olduğunu ifade ederek; “Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Erzincanımızda kulağı mazide, gözü atide, Ulu Önderin izinde, gösterdiği hedefe belirlediği ilkeler çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gayret etmektedir.” dedi.