Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Özhaseki Erzincan’da

Erzincan’da Temel Atma, Açılış, Tapu ve Anahtar Teslim Töreni, Son Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Katılımı ile Gerçekleşti.

Erzincan’da Temel Atma, Açılış,

Bir dizi programlara katılmak üzere Erzincan’a gelen Son Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu ve il protokolü tarafından Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’nda karşılandı.

Düzenlenen törene; AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMehmet Özhaseki, Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İl Bank Genel Müdürü Recep Türk, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Düzenlenen programda Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman birer konuşma yaparak, Erzincan’a yapılan bu yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Daha sonra konuşan Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu; “Yürekte büyümeyen, gerçek hayatta var olamaz. Bu mümbit topraklarda yetişip ülkemizin gelişmesi için büyük emekler sarf eden, katma değeri yüksek projeleri hayata geçiren, şehrimizdeki her gelişmeyi yakından takip eden Binali Yıldırım Beyefendi’ye ve her gittiğimizde bize kapısı ve gönlü açık olan Erzincanlının her derdiyle dertlenen, anında çözüm üreten, projeleri destekleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye ve değerli ekibine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyor, projelerimizin ilimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, yüksek deprem riski taşıyan 5 ülkeden birisi olduğunu belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasının devamında, “Topraklarımızın %66’sı, nüfusumuzun %71’i birinci derece riskli deprem bölgesinde yer alıyor. Şunu net olarak ifade edelim: “Türkiye bir deprem ülkesidir.” Her an, ülkemizin herhangi bir noktasında yıkıcı bir depreme maruz kalabiliriz. Bize düşen, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle tedbir almaktır.” dedi.

Konuşmasının devamında öncelikle deprem bölgesindeki evlerin yapılıp, 1 milyon 900 bin depremzede vatandaşımızın evlerine yerleştirileceğini belirten Bakan Özhaseki, “Sadece deprem bölgesinde değil, Erzincan ve çevre illerimizde de kentsel dönüşümü sonuna kadar devam ettireceğiz. Bugün Erzincan’da temelini atacağımız projelerin, anahtar ve tapu teslimini yapacağımız konutların tüm Erzincanlılara ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Törende son olarak konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım ise şehirlere ruh verenlerin, o şehirlerde yaşayan insanlar olduğunu ifade ederek; “Binaları yaparken gözetmemiz gereken en önemli konuların başında depreme dayanıklılık geliyor. Bunun dışında da çevre dostu, yaşanılabilir 24 saat yaşayan, ruhu olan binalar yapmaktır. Çok şükür TOKİ en son depremde bir kez daha en güvenli binalar yaptığını gösterdi. Birçok şehrimizde, birçok bina yerle bir olurken, TOKİ binaları sapasağlam, depreme rağmen dimdik ayakta kaldı. Bu da devletimizin insanına verdiği değerin bir ölçüsüdür. Bu, bütün yeni inşaat yapan herkese örnek olmalıdır. İnsanlara mezar olsun diye değil, huzur içinde yaşasınlar diye mekanlar yapıyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TOKİ eliyle Kemaliye ilçesinde yapılan 161 sosyal konutun anahtar teslimi ve Refahiye Kayı Köyünde yapılan 79 konutun tapuları teslim edildi. Daha sonra Kızılay – Hocabey ve Demirkent mahallerinde konut ve dükkanların, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının ve Vasgirt Millet Bahçesi’nin temelleri atıldı.