Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Başsoy Kursiyerlerle bir araya geldi

Erzincan Belediyesi tarafından meslek edindirmek, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler ile Erzincan Belediye Başkanı Cemallettin Başsoy bir araya geldi.

Erzincan Belediyesi tarafından meslek

Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen programa Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve çok sayıda kursiyer ile aileleri katıldı.

ERZİNCAN’IMIZA ÇOK GÜZEL ESERLER KAZANDIRDIK

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, şu ifadelere yer verdi;  Erzincan sizlerle güzel bu güzel birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın, yaklaşık 5 yılımızı geride bırakıyoruz, bu 5 yıllık sürede sizlerle birlikte Erzincan’ımıza çok güzel eserler kazandırdık. Erzincan’ın marka şehir olması için, çocuklarımızın başka şehirlere özenmemesi için Erzincan’da yaşayan Can Erzincanlılarımızın başka şehirlerdeki imkânları alabilmeleri gece gündüz sizlerle birlikte çalıştık ve ürettik. Alt yapı tamamlandı, üst yapı çalışmalarımızı bitirdik, yeşil ve mesire alanlarımızı Erzincan’ımıza yakışır şekilde dört dörtlük yaptık. 
Biz sadece yol yapmadık, sadece kaldırım yapmadık, sadece alt yapı, üst yapı yapmadık, yeşil ve mesire alanları yapmadık,  bunlar bizim görevimizdi ve bizler bunları yaptık. Fakat yaptığımız bir şey daha vardı oda çok önemliydi, buda sizlere kazandırdığımız meslek edindirme kursları, bu kursları ilimiz için yaptığımız 850 Milyon TL’lik yatırımdan daha çok önemli buluyorum, Çünkü sizlerin evlerinizde gece gündüz can sıkıntısından moral bozukluğundan dolayı sıkıntılar yaşadıklarınızı çok iyi biliyorum. Bu kursları başlattığım da bu kursun çok ilgi göreceğini biliyordum. Neden? çalışan bayanlarımız zaten işlerinde arkadaşları oluyor ama ev hanımlarımız evde sıkılıyor biz bunu değerlendirmeliyiz dedim. 2015-2016-2017 yıllarında 750 adet kursiyerlerimizi belediyemize aldık ve 3 aylık Periyotlarla birçok meslek kazandırdık. 
Bu kurslar içerisinde bakır işlemeciliği, dekoratif tablo kursları, kilim dokuma, orlondan bebek yapımı, çanta ve el işi yapımı ile ilgili olarak birçok kurslarımızı birlik beraberlik içerisinde tamamladık ve bu kursiyer sayımız bugün bin 500 kişiye ulaştı. İşte sizlere Yeni bir müjde veriyorum diyerek sözlerini sürdüren Başkan Başsoy, Öğrendiğiniz meslekleri sizler evlerinizde yapacaksınız, yapmış olduklarınız biz Erzincan belediyesi olarak satın alacağız, bizlerde bu ürünleri Erzincan Belediyesi adına satacağız. Artık sizler evlerinizi atölyelere çevireceksiniz. Belirttiğim kurslarla ilgili olarak yaptıklarınız satışlarımız sonrasında elde edilen imkânlarla ev ekonominize büyük katkı sağlamış olacaksınız. 
Açmış olduğumuz kursları Belediyemiz alt kısmında bulunan alanlarda sağlandığını belirten başkan Başsoy, Gidip gelmede zorluk yaşadığınızı biliyorum bu yüzden bu yükten de kurtulmanız adına sizlere bir müjde daha vereyim diyerek, Erzincan’ımızın merkezi Dört yolda Süleyman Demirel İş merkezinde Bin metre karelik bir alanda sizlere kolaylık adına devam edeceğiz dedi.
Yapılan tüm yatırımların altında gece demeden gündüz demeden çalışmanın yattığını belirten Başkan Başsoy, Bu şehri Erzincan’ımızı marka şehir yapmak için dünden bugüne emek veren herkese teşekkür ediyorum. Emeği olan herkesten Allah razı olsun, Tabi ki bu imkânları bizlere sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Medar-i iftiharımız başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a çok teşekkür ederim” dedi.
Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ise konuşmasında; Erzincan belediyemizin yapmış olduğu bu güzel çalışmalardan dolayı başta sayın belediye başkanımız Cemalettin Başsoy beye ve tabi ki ekibine çok teşekkür ederim. Erzincan bu yatırımların en güzelini hak ediyor inşallah bundan sonrada Erzincan için Bizlerde Ankara’dan elimizden gelenin en iyisini yaparak Erzincan’ımızın marka şehir olması için çalışmalarımız yapacağız. Üç gün Ankara’da isek 4 günümüzü burada sizlerle Erzincan’da geçireceğiz. Allah hepinizden razı olsun dedi.

BENİM BİR YANIM ERZİNCAN

Son olarak konuşmalarını yapan ve Öncelikle Ankara’dan sayın Başbakanımız, Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın selamını getirdim diyen AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Binali Bey nerede olursam olayım benim daima bir yanım Erzincan, bir tarafım her zaman sizlerle birlikte olduğunu söylememi ifade etti bende buradan sizlere bunu ifade ediyorum dedi. Karaman Erzincan İçin yapılan yatırımların önemli olduğunu belirterek, Erzincan’ın alt yapı ve üst yapı sorunu kalmamış, artık istihdama yönelik çalışmalar yapılıyor. Organize sanayi Bölgemiz de yeni fabrika ve işletmeler açılacak, bizlerde yatırım noktasında işlerin hızlandırılması için milletvekili kardeşim ile birlikte çalışıyoruz her şey Can Erzincan için sizler için” ifadelerini kullandı