Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan merkezli kaçakçılık operasyonu

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 25 şahıs yakalanarak, gözaltına alınırken, mahkemeye çıkarılan şahıslardan biri tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Haber: İbrahim Gürler

Konuyla ilgili olarak Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “ Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında ülkemiz genelinde 2863 sayılı kanuna muhalefet suçu işledikleri değerlendirilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda;

Elde edilen veriler ışığında; Erzincan merkezli 11 ildeki 34 adreste 18.12.2018 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 25 şahıs yakalanarak, gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 9 adet şarap testisi, 37 adet sikke, 45 adet obje, 4 adet el yazması kitap, 3 adet el ile çizilmiş harita, bir adet tarihi eser olduğu değerlendirilen bir metre boyunda boş küp, bir adet dedektör ve 12 adet define aramada kullanılan metal çubuk ele geçirilmiştir.

11 şahsın ifadesi alındıktan sonra Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü’nden serbest bırakılmıştır. Cezaevi firarisi ve 8 ayrı suçtan aranan 1 şahıs ifadesinin ardından adli mercilere sevk edilerek, tutuklanmıştır. 13 şahıs adli mercilere sevk edilmek üzere gözaltında bulunmakta olup, 6 firari şüpheli şahısa yönelik yakalama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca adli mercilere çıkarılan şahıslardan biri tutuklanarak cezaevien gönderildiği öğrenildi.