Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da İki Hastane Olmalı

Erzincan’da 500 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi’nin kısa zamanda hizmete açılması bekleniyor

Erzincan’da 500 yataklı Erzincan

Yazı – Yorum: Fatih Gülnahar

Erzincan’da 500 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi’nin kısa zamanda hizmete açılması bekleniyor. 500 yataklı hastane 140 bin metrekare alana sahip. Hastane akıllı teknolojiyle donatıldı. Erzincan devlet hastanesi temelinde 369 deprem izolatörü bulunuyor. Hastane kentin yanı sıra Tunceli, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun gibi çevre illere hizmet vererek bölge hastanesi görevi üstlenecek.

Erzincan Devlet Hastanesi’nin kısa zamanda açılacak ve hizmete girecek olması hem sağlık camiasını hem de vatandaşları sevindirdi.

Erzincan Devlet Hastanesi 500 yataklı bir hastane olarak bu şehirde çok büyük bir yatak hizmeti vermiş olacak. Eğer bu hastane yapıldıktan sonra mevcut Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yok sayılacaksa bu ilimize asla yetmeyecektir. Bir ilde 2 hastanenin yedekli olarak çalışması gereklidir. Çünkü her şeyi düşünmek gerekir. Afetler olabilir. Salgın hastalıklar olabilir. Dolayısıyla bir ilde iki hastanenin mutlaka olması gerekir.

Sağlık Bakanlığı tarafından hekim ihtiyacının da zamanla giderileceğini düşünüyorum. Erzincan Devlet Hastanesi’nin yapılması çok güzel ama mutlaka bir yedeğinin ikinci bir hastanenin olması da gereklidir.