Erzincan tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler gurur vermeye devam ediyor. Üzümlü ilçesine bağlı Denizdamı Köyü’nde faaliyet gösteren işletme de göz dolduruyor.
Erzincan’da hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren modern işletmeler, Erzincan’ın vitrinini süslerken, Denizdamı Köyü’nde bulunan Gökbay Hayvancılık İşletmesi Erzincan’ın gururu olmaya devam ediyor.
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Denizdamı Köyü’nde bulunan Gökbay Hayvancılık İşletmesi, 42 dekarlık alanda 2012 yılında temelleri atılan ve 2016 yılında ise üretime başlayan bir işletme. Dr. Bayram Sarı ve eşi Gökay Sarı tarafından kurulan
işletmede 180 adedi sağmal olmak üzere 500 baş büyükbaş hayvan bulunuyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Gökbay Hayvancılık İşletmesini ziyaret ederek faaliyetleri yerinde inceledi. Dr. Bayram Sarı’yı ve eşinin kutlayan İl Müdürü Murat Şahin, “Erzincanımızın lokomotif sektörü olan tarım sektörü bu gibi tesislerle daha da ileriye gidecek. Bayram Bey ve Kıymetli eşi sağlık sektöründen tarım sektörüne geçerek hem Erzincan’ın hem de bölgenin en güzide en başarılı tesislerinden birini kurdular. Ve bu işletmemiz her geçen gün üzerine koyarak gidiyor, kapasitesinibüyütüyor. Erzincan’da tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi adına Bayram Bey gibi yatırımcıların sektöre yatırım yapması bizim için çok değerli” diye konuştu.
Gökbay Hayvancılık İşletmesi’nin sahibi Bayram Sarı ise Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek işletme hakkında açıklamalarda bulundu. 2012 yılından bu yana hayvancılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden Dr. Bayram Sarı hayvancılık sektörünü sevdiklerini söyledi. İşletmede daimi olarak 7 işçinin istihdam edildiğini söyleyen Dr. Sarı “Hayvancılık çok kıymet verdiğimiz bir sektör. Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki bu işi severek yapıyoruz. Elbette zor bir sektör ama bu yola kendimize güvenerek çıktık ve devam ediyoruz. Bugün 180 sağmal inek olmak üzere işletmemizin toplam hayvan kapasitesi 500 adede ulaştı. Amacımız ilk etapta 300 baş sağmal hayvana ulaşmak. Bunu başarmak için kesinlikle dişi hayvan satmıyoruz. Düvelerimiz bizim için çok değerli. Ürettiğimiz sütü Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimize veriyoruz. Sektörün zaman zaman sorunlar yaşadığını biliyoruz ama biz Erzincan ve yetiştiriciler olarak bu sorunları aşacağımıza inanıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi yem rasyonlarımızı kendimiz ayarlıyoruz. Kaba yem ihtiyacımızın %40’ını kendimiz üretiyoruz. Geri kalan yonca, silaj gibi kaba yem ihtiyacımızı Erzincanlı çiftçilerimizden tedarik ediyoruz” diye konuştu.