Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haydi Ergan'a

Erzincan'daki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde son yağan kar ile birlikte kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu başladı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, ise tüm kayak severleri Ergan dağına davet etti.

Erzincan'daki Ergan Dağı Kış
İBRAHİM GÜRLER 
Erzincan il merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı’nda yer alan, iki etaptan oluşan ve kesintisiz 15 kilometre kayak yapma alanına sahip merkezde, sezonun açılması için kar kalınlığı yeterli seviyeye ulaştı.
Ergan kayak merkezi sezonu açılışı yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas; “Sezona Bismillah diyerek bugün il birinciliği eleme yarışmalarına başlıyoruz. Allah nasip ederse yarın itibariyle de halkımıza açacağız. Tabii bu açılış pandemi kaynaklı biraz daha soluk geçiyor ama kısıtlamalara uymak kaydıyla insanımızı Can Erzincanlıları tüm Türkiye’de ki vatandaşlarımızı kayak severleri Ergan kayak merkezimize bekliyoruz. Kayak sporundan yararlanırız. O noktada kimsenin endişesi olmasın.
GECE KAYAK YAPMA İMKÂNIMIZ VAR
Ergan Dağı’nın özelliklerini sizler çok daha iyi biliyorsunuz. Hem pist uzunluğunu hem de biliyorsunuz sıralaması Avrupa’da ikinci sırada. Tesis işletmesi özel idaremiz tarafından bağlı şirketimiz olan Er idare marifeti ile yürütülmekte. Tabii Gençlik Spor, İl Özel idaremiz Jandarmamız, sağlığımız her bakımdan burada hizmeti vatandaşımıza en iyi şekilde ulaştırmak adına vatandaşımızın emrindedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle hafta sonu yasaklarıyla ilgili malumunuz şehirde özellikle kayak turizmi amaçlı bulunan müşterilerimizi 1774 sayılı kimlik bildirim kanunundaki kişiler olarak inşallah servis için gece de onları istisna kapsamında olacak. Diğer istisnalar noktasında da 65 yaş ve gençlere yönelik istisnalar hariç kısıtlamalar uygulayacak. Bunlarda tavizimiz yok. Ama inşallah pandemi ile ilgili başarımız yüzde seksen %90 seviyelerinde azalma var. Buradan müjdesini vermiş olalım. Bir an önce virüsten beraber kurtuluruz. Tesisimizde 7/24 çalışır. Burada gece kayak yapma imkânımız var. Aydınlatma imkânımız da var.
35 KİŞİLİK TÜRSAB ACENTE YETKİLİLERİ GELİYOR
Biraz önce yukarıya doğru teleferikte tırmanırken Vali yardımcımız da beraberdik. Orada TURSAP’tan arayan arkadaşlar oldu. Onun da müjdesini verelim. İnşallah en kısa zamanda 35 kişilik bir acente yetkilileri ile beraber inşallah burada misafir ederek tesisi tanıtacağız ve özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerden de vatandaşlarımızı buraya getirmek, tesisimizi daha canlı hale ulaştırmak noktasında çalışmalarımız olacak. Bunun da müjdesini ben vereyim. İnşallah başarılı ve güzel bir sezon geçer. Hem tesisimiz için hem sporcularımız için. Sivil halkımıza yönelik resmi açılışını da yarın yapıyoruz. Bugün il birincileri eleme yarışması, yarın da devamında da inşallah Alp disiplini eleme yarışmaları burada olacak. Ben bütün vatandaşlarımızı can Erzincanlıları, kayak sporunu sevenleri, benim gibi öğrenmek isteyenleri buraya bekliyoruz” dedi.