Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İliç’te Bir İşçi Daha Bulundu

İliç’te bir işçi daha bulundu 7 işçi için arama çalışmaları devam ediyor

İliç'te bir işçi daha

İliç’teki toprak kaymasında kaybolan işçilerden Adem Keklik’in cansız bedenine ulaşıldı. 7 işçi için arama çalışmaları devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını belirtti.

Anagold Madenciliğin Çöpler Madeni’nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti.

Hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütlenin kaydığı belirtilmişti. Maden ocağındaki 9 işçi bu kütlenin altında kalmıştı. İşçilerinden birinin cansız bedenine bugün ulaşılırken, 7 işçi için arama çalışmaları devam ediyor.

Bakan Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, maden sahasındaki arama çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kazanın gerçekleştiği 13 Şubat’tan bu yana arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini anımsatan Bayraktar, “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık. Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.