Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören öğrencilere Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi verildi.

Erzincan Polis Meslek Eğitim

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören öğrencilere Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi verildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı esas alınarak oluşturulan İl Eylem Planı devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan’da bulunan Polis Meslek Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Eğitim gören öğrencilere yönelik 6284 Sayılı Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında bilgilendirme yapıldı.
Verilen eğitimde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Kadın Konukevi Hizmetleri ile ilgili yönetmelik, şiddet mağdurlarının acil durumlarda başvurabileceği kurum/kuruluşlar ve ulaşabilecekleri numaralar ile şiddetle mücadele de erkek odaklı yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Verilen eğitimlerde şiddet türleri ve yaygınlığı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı esas alınarak oluşturulan İl Eylem Planı ile sürdürülmekte olup, eğitimlerin planlanan programlar dahilinde devam edeceği belirtildi.