Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızına yaptığı maket ev hobisi oldu

Erzincan’da yaşayan 40 yaşında evli ve iki çocuk babası olan Birkan Söyleyici, kızına oynaması için yaptığı maket ev hobisi oldu. Söyleyici, arkadaş çevresinden topladığı atık malzemeleri değerlendirerek maket ev yapıyor.

Erzincan’da yaşayan 40 yaşında

Erzincan’da yaşayan 40 yaşındaki Birkan Söyleyici, işten artan zamanlarında evinin bodrumunda maket evler yaparak geçiriyor. 10 yıl önce kızına oynaması için yaptığı maket ile maket ev yapımına başlayan Söyleyici, yaptığı maket evleri isteyen arkadaşlarına da hediye ediyor. Bir şeylerle meşgul olmanın kendisini mutlu ettiğini boş zamanlarını kahve veya dışarıda geçirmektense maket ev yapımı ile geçirdiğini söyleyen Söyleyici, işten artan zamanının büyük bölümünü evinin bodrum katında çalışarak geçiriyor. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Birkan Söyleyici “Bu iş bende 10 yıla yakındır bir el alışkanlığı oldu. 4 senedir daha da geliştirdim ben bu işi. Yeni işim şimdi biraz daha uygun çalışmamam, buna zaman ayırmamam daha uygun. Bunlar tamamen atık malzemeden. Marangoz, perdeci, duşa kabinci arkadaşımın vermiş olduğu, kullanmadığı, çöpe attığı malzemelerle ben burada bu tarz şeylerde değerlendiriyorum, kullanıyorum. Ortaya bu tarz şeyler çıkıyor. Ortalama 3-4 ay sürüyor. Çünkü sürekli durmadığım için, günü birlik 2 saat 3 saat, 4 saat uğraşıyorum. Bazen kendim bile bunu ben mi yaptım gibisinden şaşırıyorum bazen. Ama yaptıkça insanın eli biraz daha yatkınlaşıyor. Malzeme eksik daha profesyonel olabilir ama zamanla. Küçük kızıma oyuncak olarak evde oynaması için yapayım dedim. Yaptım. Kendisinin de çok hoşuna gitti. Arkadaşlarını çağırıyor. Evde oynuyorlar. Ondan sonra böyle yaptıkça çoğalmaya başladı. Benimde hoşuma gidiyor. Boş zamanımı değerlendiriyorum. Kahve veya dışarıda boş zaman geçirmektense burada en azından bir şeylerle uğraşmak, bir şeyleri değerlendirmekle uğraşıyorum. Görenler bunu sen mi yaptın diyip istiyorlar. İsteyenlere de veriyoruz. Bunlar tamamen kendi hayal ürünümle yaptığım, yani hiç bir şey planlı projeli değil. O günkü psikolojim, ruh halimle şuraya şunu buraya bunu yapayım, her gün farklı bir şeyini kendi hür irademle yapıyorum. Hiçbir kağıda küreğe çizilerek yapılan bir şey değil” dedi