Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olçum: İnsana dair her şeyi önceledik

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Eğitim Bir Sen’in dava sendikacılığı yaptığını vurgulayarak, “Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktık. Kurulduğumuz günden bu güne kadar insana dair her şeyi önceledik dedi.

Eğitim Bir Sen Genel

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Erzincan Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Erzincan Öğretmenevinde gerçekleştirildi. 
Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Erzincan Şubesi Genişletilmiş  divan toplantısına  Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Memur-Sen ve Eğitim Bir -Sen İl Başkanı Nebi Gül ve üyeler katıldı.
Açılış konuşması yapan  Memur-Sen ve Eğitim Bir -Sen İl Başkanı Nebi Gül  ‘‘Güzel bir Genel Kurul gerçekleştirdik. Genel Kurul sonrası yönetimimizle Erzincan’da gitmedik okul bırakmayalım diye çok yoğun bir okul ziyaretleri gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki hafta yapacağımız programla da Erzincan’da ki bütün okulları gezmiş olacağız. Erzincan’da bugün geldiğimiz nokta itibariyle sağımızda ve solumuzdaki sendikaların toplamının iki katı olduğumuzu biliyorsunuz bunu zaten daha öncede söyledik. Ama bu başarı kesinlikle 7 kişilik yönetimin başarısı değil, 7 kişiyle olacak bir şeyde zaten değil. Dolayısıyla her bir arkadaşımız bulunduğu kurumda sendikanın yönetim kurulu üyesi gibi çalışarak orada bizim yokluğumuzu hissettirmeyerek zaten her gün öğretmenler odasında Eğitim-Bir-Sen’in varlığını göstererek bunu ortaya koyuyoruz. Bundan dolayı her bir arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.’ Dedi.
Gül’ün açılış konuşmasında sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, ‘’Eğitim-Bir-Sen bu milletin geleceği ile ilgili idealleri olan, bu konuda söyleyecek sözü gücü, eitimi ve donanımı olan gününü, birikimini ve tecrübesini Türkiye genelinde 81 il 957 ilçe 131 şubesiyle Eğitim-Bir-Sen özelinde 450 bin Memur-Sen genelinde 1 Milyon 100 Bin üye sayısından alan bu ülkenin sivil toplum kuruluşudur. Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar kendimize dünyevi tabular üretmedik. Bütün dünyevi tabuları kırarak ve yıkarak yarına dair yeni şeyler söyleyerek, yarına dair yeni şeyler üreterek sendikacılık yaptık. Sağımızdakileri ve solumuzdakileri topladığımız zaman bizim üye sayımız kadar yapmıyor ifadesini ciddi bir hikayesi var. Ben Mersinde uzun yıllar Eğitim-Bir-sen ver Memur-Sen şube başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. Türkiye’nin sivil ve siyasi tarihini şöyle bir hatırlatmak isterim. Bu ülkenin dününe baktığımız zaman, siyasal anlamda baktığımız zaman hep dilimize pelesenk olmuştur darbeler ülkesi deriz. Bu ülkenin darbeler ülkesini söyleye söyleye bugünlere geldik. Bu sözün bir karşılığı var bu ülkede, bu ülkenin dününe baktığımız zaman her 10 yılda bir iradesine balans ayarı çekilen, her 10 yılda bir iradesine ipotek konulan bir ülkede yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Ben 15 Temmuz’a kadar gittiğim yerlerde, konuşma yaptığım yerlerde artık bu ülkenin artık darbeler ülkesi olmaktan çıktığını ifade ediyordum. Ama 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra artık o sözümü de geri aldım. Dışarıda ki baronların içerideki işbirlikçileriyle bu ülkenin kılcal damarlarına kadar nasıl nüfus ettiğini bugün olmuş hala bu kodlarla nasıl ince ayarlar yaptıklarını hepimiz görüyoruz. 15 Temmuz’a kadar artık bu ülkenin özellikle bu son 10-15 yıllık süreçteki normalleşme sürecine baktığımız zaman bu ülkede darbelerin artık geride kaldığını ifade ediyorduk ama 15 Temmuz bize şu gerçeği gösterdi, her şeye rağmen aldanmadan, aldatmadan saflarımızı sık tutarak iri ve diri bir şekilde değerlerimize sahip çıkarak bu yolculuğu bu milletin ve bu ümmetin gerçek sahipleri olarak yürümek zorundayız.’’ Dedi.
Karşılıklı görüş alışverişi, soru-cevap, sorun ve çözüm önerilerinin de dile getirildiği il divan toplantısı başarı dilekleri ile sona erdi.