Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ömer Kayser Güven Tazeledi

AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yapılan Kongrede mevcut başkan Ömer Faruk Kayser yeniden AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığına seçildi

AK Parti Erzincan İl

İbrahim Gürler

Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi İpekyolu tesislerinde yapıldı. Gerçekleşen Kongreye AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, Kadın Kolları İl Başkanı Rahşan Külünk, önceki dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, ilçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ahmet Buğra Sertbaş’ın divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı izletilmesinin ardından Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kayser genel kurula hitap etti. Kayser burada yaptığı konuşmada, “Partimizin kuruluşunun 20. Yıl dönümünde yaklaşık çeyrek asra dayanan bu kutlu yürüyüş ile aynı coşku, aynı heyecan ve yanı inanç ile yolumuza devam ediyoruz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu bu harekat sadece bir siyasi harekat değil, aynı zamansa Sultan Alp Arslan’ın Anadolu’ya girişinde ki ruh ve heyecan, Fatih’in İstanbul’u fethederken ortaya koyduğu azim ve imanın tezahürü Yavuz Sultan Selim’in ve Kanuni Sultan Süleyman’ ın gönül coğrafyamızı uçlara taşıdığı değerler ile asırlardır gönül gönüle yoldaş olmuş bu kadim toprakların her ferdi, halkı ve hakkaniyeti ve hürriyeti kendine vizyon edinmiş ve geleceğe kararlıkla yürüyen aziz milleti dün olduğu gibi bugün de, yarın da bu kutlu yolda yürümeye devam edecektir.

AK PARTİ 20 YILDIR UNUTULMAYACAK BİRÇOK ESER ORTAYA KOYMUŞTUR

Sizlerin de bildiği gibi Ak Parti’miz 20 yıldır ülkemizde her alanda olduğu gibi ulaşımdan, altyapıya, eğitimden, sağlığa, tarımdan enerjiye kadar unutulmayacak birçok eser ortaya koymuştur.

Bugün özellikle ülkemizin refahı için icra edilmiş örneğin; ulaşımda duble yollar, hava limanları, köprüler, hızlı tren ağları, sağlıkta unutulmayacak fark yaratacak şehir hastaneleri, Savunma Sanayisinde İHA’lar, SİHA’lar ile kendi uydusu ile ve diğer tüm alanlarda saymakla bitiremeyeceğimiz, partimizin ülkemize sağladığı bu hizmetlerin sürekliliği ve devamlılığı ileri boyutta ki kararlılığımızla takipçisi ve uygulayıcısı olmaya devam edeceğiz.

Malumunuzdur ki bir kuş tek kanadıyla uçmaz, bir kuşun uçabilmesi için çift kanat gerekir. Bir gencinde bir ferdinde tekâmülünü ve inkişafını tamamlayabilmesi için bilgiye ve tecrübeye ihtiyacı vardır. İşte bizim hareketimizin amacı da böyle bir gençlik, böyle bir gelecek inşa etmektir. Bizlerin önek alacağı öncü şahsiyetler vardır: Bu şahsiyetler; irfanıyla, hikmetiyle Anadolu’nun ve Balkan’ arın Türkleştirilmesini sağlayan Ahmet Yesevi’dir. Eline, beline ve diline sahip ol öğretisi ile mühür vuran Hacı Bektaşi Veli’dir. Gönüllere irfan pınarı akıtan aşk eri Mevlana’dır. Selimiye Camiside dâhil, Kudüs şehrinin etrafını korumak için yaptığı surlar ile ortaya çıkan birçok eser bırakan Mimar Sinan’dır. Modern tıbbın temelini oluşturan İbn-i Sina’dır ve Türkçe’nin güzelliği ve derinliği ile asırlardır şiirleri ile her mecraya mühür vuran Yunus Emre’dir ve çağlar aşan onları Erzincan’ımızda gönül erleri Terzibaba’dır, Piri Sami’dir.

Adlarını sayamayacağımız kadar medeniyetimizi inşa ve ihya eden birçok öncümüz vardır. İşte Ak Gençliğin öncüleri bu şahsiyetlerdir. Kalemini batıya satan, haçlı medeniyetini benimseyen, ülkemizi karıştırmaya ve fitne çıkarmaya çalışan aydın müsveddeleri bu gençliğin, bizlerin hiçbir zaman temsilcisi olmamıştır ve asla olmayacaktır.

Bizler memleketimizin birliğini ve bütünlüğünü benimseyen, devlet Ebed müddet anlayışına sahip tefekkür ve tezekkür sahibi gençliğin adıyız. Bu gençlik her zaman Erzincan’ımızın tabiriyle gönlü Yunus gibi Yuha’dır, ancak yeri geldiğinde iç ve dış düşmanlara karşı Yavuz olmasını bilen Şecaatli ve Cesaretli bir gençliğin adıdır.

Bu gençlik edebini her zaman başına taç yapan Yusuf peygamberi kendine örnek alan ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Hazreti Peygamber’in yolunu takip eden münevver bir gençliğin adıdır. Bu gençlik Cumhurbaşkanımızın hedef koyduğu adeta bir sembol olarak Kızılelmalaştırdığı Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı 2023’e emin adımlar ile yürüyen Anadolu’nun Anavatan oluşunun bininci yılı olan 2071’i idrak eden ve kıyamet sabahına kadar mücadelesine devam edecek olan yerli ve milli bir harekâtın adıdır.

7’DEN 70’E BÜTÜN VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜNDE TAHT KURMAYI ŞİAR EDECEĞİZ

Bizler de bu doğrultuda Erzincan gençliği olarak işimizi ve sorumluluğumuzu en güzel ve en nitelikli biçimde icra etmeye, aynı zamanda bu kutlu Ak davanın devamı için gece gündüz çalışmaya, katkı sağlamaya devam edeceğiz. 7’den 70’e bütün vatandaşımızın gönlünde taht kurmayı, şehitlerimizin ve kutlu ecdadımızın emaneti olan vatan topraklarını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi kendimize şiar edeceğiz.

İstiklalimizin ve istikbalimizin teminatı olan bayrağımıza, ezanımıza, kitabımıza, vatanımıza ve gönül coğrafyamıza hizmet etmek bu gençliğin temel akidesidir. Bizler elimizden gelen bütün gayreti, çabayı sarf etmekle mükellefiz. Adeta Nemrudun yazdığı ateş ağzıyla su taşıyan karınca misali hakkın yanında, batılın karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ

Daha sonra kürsüye gelen, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ise “Köy köy, mahalle mahalle, apartman apartman ziyaretlere katılıp, bayrak asan, oy isteyen, dik durmak gerektiği zaman, elif gibi dimdik duran, ama dikleşmeyen bu davaya hizmet eden siz gençlerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Kongrelerimiz ile birlikte girilen bu yeni dönemde, 2023 hedeflerine Erzincan’da yeni yönetimlerle emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kongreler neticesinde, seçilen teşkilatlarla birlikte 2023 seçimlerine tazelenerek ve güçlenerek gideceğiz.

Bu dönemde AK Parti kadrolarımıza yani bizlere büyük bir görevler düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız her katıldığı platformda anlatıyor. AK Parti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderi birliktedir. AK Parti’nin yürüyüşü, hedefleri akamete uğrarsa, inanın hem Türkiye’nin hem Anadolu’nun hem de bizlere umudunu bağlamış tüm mazlumların duası akamete uğrar. Onun için bu dualara, bu gönüllere, bu zihinlere, biz sahadaki çalışmalarımızla, ete kemiğe bürüneceğiz.

TÜM KADROLARIMIZLA İNANDIĞIMIZ YOLDA DURMADAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Gençlik olarak siz kıymetli kardeşlerimiz ülkemizin geleceğinin temel taşlarını oluşturuyorsunuz. Bu noktada sizlerin fikirleri düşünceleri bizler için çok önemlidir. Eski Türkiye’nin imkânsız gençleriyle değil yeni Türkiye’nin desteklenen imkân verilen gençleriyle bu yolda başarıya hep birlikte koşacağız. Görülmeyenleri göstereceğiz. Doğruları söylemekten doğru adımları atmaktan geri durmayacağız. Siz gençlerimizle AK Partimizin tüm kadrolarıyla inandığımız yolda durmadan yürümeye devam edeceğiz.6.Olağan Gençlik Kolları İl Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, Başkanımıza ve yönetimine hayırlı olmasını rabbimden temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ömer Faruk Kayser yeniden AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığına seçildi.