Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Demirdöğen DAP Başkanı oldu

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri (KUDAKA) Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DAP) getirildi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararında bir süreden beri Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını yürüten Adnan Demir bu görevden alınarak, aynı göreve başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen getirildi.

Cumhurbaşkanlığının 2020/398 sayılı kararı 4 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. 1962 yılında Erzincan Çayırlı’da dünyaya gelen Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ilk ve Orta öğrenimini de Erzincan da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. 1986-1988 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nde yüksek lisans yaptıktan sonra, 89-91 yılları arasında Nottingham Üniversitesinde de bilim mastırı yaptı. 93 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Doktorasını tamamlayan Demirdöğen, 1999 yılında doçent, 2005 yılında ise Profesör oldu. 2002 yılında Purdue Üniversitesi Girişimcilik Merkezinde ortak çalışma yaptı. Aynı dönemde Kolombiya Üniversitesinde(Chicago) girişimcilik dersleri verdi. 25 senedir Atatürk Üniversitesi İktisat Fakültesinde görev yaptıktan sonra Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri görevini üstlenen Demirdöğen, Cumhurbaşkanlığının 2020/398 sayılı kararı ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DAP) getirildi. İngiltere, Amerika, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Libya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Nahcivan da misafir öğretim üyeliği, iş gezisi ve bilimsel çalışmalar yaptı. Yayımlanmış 7 adet kitabı ve çok sayıda bilimsel araştırma projesinin yanı sıra yurt içinde ve yurtdışındaki dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanan Demirdöğen, değişik kuruluşlardan çok sayıda ödül aldı. Prof. Dr. Osman Demirdöğen, evli ve 3 çocuk babasıdır.