Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi Lisesi 

Erzincan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Motor Bölümü öğrencileri teorikte aldıkları derslerin yanı sıra okuldaki tamir atölyesinde de, lastik değişimi, motor yağ bakımı ve balans ayarına kadar birçok işte gösterdikleri başarıyla dikkati çekiyor.  Öğrenciler tamir ettikleri araçlardan elde edilen gelirin yüzde 30'unu da maaş olarak alıp, harçlıklarını çıkarıyor.

Erzincan Meslek ve Teknik

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde Elektrik – Elektronik, Raylı Sistemler Teknolojisi, Harita Tapu Kadastro, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Dekorasyon, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi Bölümlerinde 632 öğrenci eğitim görüyor. 

GELİRİN YÜZDE 30’U ÖĞRENCİLERİN 

Öğrenciler, okulda gördükleri eğitimin yanında atölyelerde uygulamaları olarak aldıkları eğitimi pratiğe döküyor. Okulun Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, okul içinde bulunan atölyede, araçların hafif bakımlarını yapıyor. Öğrencilerin bakımlarını yaptığı araçlar, öğretmenlerin de gözetiminden geçtikten sonra sahiplerine teslim ediliyor. Bir tamir atölyesinde bulunabilecek tüm teknik, mekanik ve elektronik aletlerin bulunduğu atölyeye özel araçlar da getirilip bakım yaptırılabiliyor. Bakımı yapılan araçlardan elde edilen gelirin yüzde 30’u öğrencilere verilirken, kalanı okulun döner sermayesine aktarılıyor. Öğrenciler yaptıkları tamir ve bakım sayesinde aile bütçelerine katkıda bulunarak, okul haçlıklarını kazanıyor.
Öğrencilerden Volkan Demir, “Motor Teknolojisi bölümünde okuyorum. Buraya yeni bir yer yaptık. Derslerde öğrendiğimiz teorik bilgileri burada uygulamalı olarak yapıyoruz. Döner sermaye kapsamında da kendimize harçlık çıkartıyoruz. Ailemize yük olmamak için. Lastik değişiyoruz. Yağ bakımına bakıyoruz” dedi. 
Gürkan Ramazan Budak ise, “Okulda döner sermaye kapsamında bir şeyler yapıyoruz. Periyodik bakım yapıyoruz. Lastik söküyoruz. Ailemize katkıda bulunuyoruz. Hocalarımız burayı yaptı. Balans ayarı falan yapıyoruz. Filitre, mazot filtresi falan onları da yapıyoruz” diye konuştu. 

ARA ELEMAN DEĞİL, ARANILAN ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ 

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Hakan Çenber’de “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Atölyesinde servis bakım atölyesi açmış bulunmaktayız. Burada öğrencilerimiz ile birlikte araçların hafif bakımı, kışlık bakımı, lastik değişimi, bilgisayarla arıza tespiti, klima gazı dolum ve tamiri yapmaktayız. Burada ki amacımız öğrencilerin derslerde edinmiş oldukları teknik ve pratik bilgileri burada uygulamaya dönüştürmek maksadıyla eğitimlerini pekiştirmek. Bunun yanında 2023 eğitim vizyonunun mesleki teknik eğitim ayağında da bahsedildiği üzere ara eleman değil, aranılan eleman yetiştirmek amacıyla ülkeye bir artı katma değer üretmek amacıyla burada piyasaya da iş yapıyoruz. Gerek kamu kurumları, gerekse piyasada şahıs araçlarının da bakımlarını yapabiliyoruz. Burada ki gayelerimizden biride öğrencilere gerçek iş hayatına kendilerini hazırlarken, aynı zaman da da maddi kazanç sağlamalarını da temin ederek ailelerine de yardımcı olmaktır” dedi. 
Okul Müdürü Gökmen Güler, “Motorlu Araçlar Teknolojisi alanımızı 3 Aralık itibariyle açtık. Burada araçların hafif bakımı, yağ değişimi, lastik değişimi, rot balans ayarı gibi işlemleri yapacağız. Bunu yapmamızda ki amaç hem alanı daha cazip hele getirmek, hem de buraya gelen öğrencilerin tam donanımlı olarak yetişip piyasaya sürdüklerini ifade etti. 

HALKIMIZA AÇIK

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  “Araçların bakımı ile ilgili teker lastik değişimi ile ilgili, rot balans ile ilgili bu motor atölyesini de bir elden geçirmemiz lazım dedik ve yaklaşık 100 bin TL’nin üzerinde gerek malzeme alışı ile gerekse buranın hazırlanması ile ilk etap da başladık. İki günden beri Erzincan’ımız da ki bütün kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, resmi daireler olmak üzere ve halkımıza artık açık bir hale geldi. Burada yapmak istediğimiz ve yaptığımız şu çocuklarımızın derste görmüş oldukları, yapmış oldukları dersleri saha da ve alanda bunun öğrenciler tarafından uygulanmaya geçirilmesi. Teker değişimi yapıyoruz. Rot balans yapılıyor. Burada hafif bakım yapılıyor. İleride inşallah klima gazı ile ilgili çalışmalarımız da olacak. Bu atölyeden sonra hem inşaat atölyesi ve bununla birlikte makine atölyemize bu şekilde çocuklarımızın uygulama sahası olacak alanları yapacağız” diye konuştu.