Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Lisede Derslere Profesör Giriyor

1884 yılında tamamlanarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanan ve mazisi itibariyle ülkemizin en köklü liselerinden biri olan Erzincan Lisesi Proje Okulu” olarak kabul edilmesinin ardından yoğun bir çalışma içersine giren Okul Müdürü İbrahim Salar yaptığı görüşmeler sonucunda öğrencilerinin derslerine Profesör, İl Milli Eğitim Müdürü, Doçent ve Öğretim görevlileri girmeye başladı.

1884 yılında tamamlanarak eğitim

Haber: İbrahim Gürler

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Liselerde  fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi dersleri üniversitelerden bazı profesörlerin vermesi konusunda bu sene ilk kez çalışmamız olacak diye açıklama yapmasının ardından Tarihi Erzincan Lisesinin genç ve başarılı Okul Müdürü İbrahim Salar,  harekete geçti. 

1882 yılında inşa edilmeye başlanan, 1884 yılında tamamlanarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanan ve mazisi itibariyle ülkemizin en köklü liselerinden biri olan Erzincan Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Proje Okulu” olarak kabul edilmesinin ardından yoğun bir çalışma içersine giren Okul Müdürü İbrahim Salar, yaptığı görüşme sonucunda Profesör, İl Milli Eğitim Müdürü, Doçent ve Öğretim görevlileri öğrencilerinin dersine girmeye başladı.
Müdür Salar,  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal, kimya dersine yine aynı üniversitede görev yapan  Doç. Dr. Erhan Zeytun biyoloji dersine,  Öğretim Görevlisi Selçuk Kılıç fizik dersine ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine kendilerinin  girme teklifinde bulunmasının ardından haftada 2 saat  öğrencilerinin derslerine girmeye başladılar. 
Tarihi Erzincan Lisesi proje okulunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal kimya derslerine, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine, Doç. Dr. Erhan Zeytun biyoloji derslerine ve Öğretim görevlisi Selçuk Kılıç’ta fizik derslerine girmeye başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Erzincan Lisesinde, Erzincan Lisesi proje okulu olduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığımızın her ilde bulunan tarihi lisenin proje lisesi olması ile ilgili çalışmasından sonra, Erzincan Lisemiz proje okulu oldu. Daha önce Erzincan’ımız da Erzincan Fen Lisesi, TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi proje okulundan sonra Erzincan Lisesinin de proje okulu olması bize ayrı bir heyecan kattı. Çünkü tarihi en eski olan Tarihi Erzincan Lisesi olması hasebiyle proje okulu çalışmaları neticesinde okul müdürü arkadaşımız proje okulu yürütmeliği çerçevesinde akademisyenlerin, konularından uzman olan insanların derse girmeleri, çocuklarımızı bu anlamda motive etmeleri kurumlar arası özellikle üniversite ile ilgili olarak iş birliği içerisinde olma hususu bizi heyecanlandırdı.

ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLIYIM

Okul müdürümüzün derslere girmesi ile ilgili teklifi ile bende haftada iki gün öğrencilerimize Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girme ile ilgili her Perşembe günü öğrencilerimiz ile birlikte olacağım. 27 yıllık öğretmenlik hayatımda son 6 yılı Milli Eğitim Müdürü olarak çalıştığımdan dolayı öğrenciler kadar heyecanlıyım. En az onlar kadar heyecanlı olmakla birlikte bugün aynı anda aynı zaman da üniversitemizden çok kıymetli akademisyenlerle birlikte okulumuz da olmak bizi heyecanlandırmakta. Ben inanıyorum ki öğrencilerimiz, arkadaşlarımız bu yapılan çalışmalar neticesinde Erzincan lisesi gerçekte tarihinde Erzincan’a çok güzel başarılar yaşatmış ve bundan sonrada proje okulu olduktan sonra da tıpkı diğer okullarımızda da olduğu gibi diğer okullarımızda da çok güzel çalışmalar var. Erzincan’ın tarihine altın harflerle ismini yazdıran bu okulumuz bundan sonra ki çalışmalarda bunlar birer vesile olur. Neticesini hem çocuklarımız için, hem ilimiz için, hem ülkemiz için çok güzel neticelerle neticeleceğine ben inanıyorum” dedi. 

TARİHİ ERZİNCAN LİSESİNDE DERSE GİRMEK BİZLER İÇİN BİR ONURDUR

Doç. Dr. Erhan Zeytun ise konuşmasında “Tarihi Erzincan Lisesinde derse girmek, akademik anlamda destek vermek bizler için bir onur. Bizim için ayrı bir önemi var. Biz aynı zaman da 30 yıl evvel bu lisede bu sıralarda oturan öğrencilerdik. Kendi lisemize bir vefa borcunu yerine getirmek adına bizler için çok önemli bir görev. Müdür bey İbrahim Salar’ın teklifi bizleri çok onure etmiştir. Biz de bir omuz verelim Tarihi Erzincan Lisesinin bulunması gereken konuma gelmesi için bizlerde elimizden geldiği kadar akademik anlamda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. / Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleri ile görmelerine olanak sağlayacaktır. Biraz daha ufuklarını genişletmek, daha farklı uzaklara bakabilmek için bundan 5-10 yıl sonrasını görebilmeleri için önemli bir adım olacak diye düşünüyorum” dedi.


Öğretim Görevlisi Selçuk Kılıç’ta “Bu bizim için gurur verici. Biz de bu okulun çok önceki yıllardan mezunlarıyız. Bugün üniversitede çalışıyoruz. Sayın müdürümüzün böyle bir talebi oldu. Biz de bu konuda kendisine elimizden geldiği ölçüde destek vermek istedik. Şahsen daha önce özel sektör de çalıştığım için biraz daha öğrencilerin durumlarına veya ders içeriklerine vakıfız. Biliyoruz. Elimizden geldiğince biz de bu noktada destek olmak istiyoruz. Önemli olan burada Tarihi Erzincan Lisesinin bu konuma gelmiş olmasıydı. O yüzden ben okul müdürümüzün ve Milli Eğitim müdürümüzün bu noktada katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zaman da herhalde Erzincan halkının büyük bir çoğunluğu da Erzincan Lisesi mezunu. Daha öncesinde diğer okullarımız yoktu. Çok eskilerde. Ve bu liseden mezun olan birçok arkadaşımızın Türkiye’de ve Erzincan ilinde belli noktalara geldiğini görüyoruz. Ve bundan da biz gurur duyuyoruz. 
Bu projenin öğrencilere ne gibi faydaları var. Bir kere öncelikle buraya gelen öğrencilerimiz belli bir puanla buraya gelmiş durumdalar. Bu puanı alan öğrencilerimiz aşağı yukarı aynı bilgi birikimine sahipler. Bizin buradaki hedefimiz bu öğrencileri işlemek. Var olan burada ki bilgilerini, birikimlerini artırmak ve bunun neticesinde de bunları Türkiye’de ki belli üniversitelere göndererek başarılı bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olmalarını sağlamak. Yani bizim burada yapabileceğimiz en büyük önemli nokta bu. Tabii bu okulun proje okulu olması özelliklede göz önünde olan bir okul. Yani şimdi şehir merkezinde olması çok önemli. Tarih olarak eskiye gittiğimizde üniversite üst üste belli yıllar çok büyük dereceler yapmış. Türkiye de adından baya söz ettirmiş bir okul. Bizde inşallah bunların devamını getirebiliriz. Biz burada belli noktada destek oluyoruz. Ama tamamen yük müdürümüzün üstünde, inşallah bu işin altından kalkarlar. Türkiye de yine böyle başarılara imza atabilecek bir duruma getirebilirler.” 


 

TARİHİ LİSEYE TARİHİ VEFA 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal, Bende bu sıralarda lise öğrencisi olarak bulunmuştum. Bugünde tekrar aynı lisede gençlerle beraber olmak beni çok sevindirdi. İşin doğrusu. Sağ olsun okul müdürümüz böyle bir teklifte bulunmuştu. Gelin burada derse girin diye. Bizde Erzincan Lisesinden zamanında çok şeyler aldık. Bugünlere gelmemizde Erzincan Lisesinin çok büyük katkısı var. Lisemiz Türkiye’nin önemli liselerinden birisi. Tarihi bir lise. Gelip tekrar burada bir kimya öğretmeni olarak derse girmek bizi çok heyecanlandırdı. Ve okulumuzda proje lisesi olmuş zaten. Her okulda ki öğrencilerimiz kıymetli. Bunlarda ne güzel pırıl pırıl gençler. Geldik başladık. İnşallah bu yıl boyunca bu gençlerle beraber kimya adına bildiklerimiz paylaşıp bir gün onlarında inşallah bir gün gelip böyle buralarda başka gençlere faydalı olmalarına katkı sağlayabilirsek o bize en sevindiren şeylerden birisi olacak”

ÖĞRENCİLERDE MEMNUN 

Akademisyen ve İl Milli Eğitim Müdürünün derslere girmesinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren öğrenciler,  “İlk başta buraya geldiğimiz zaman bir ön yargı vardı. Çünkü yeni bir proje okulu olmuştu. Lakin hocalarımızın yakınlığı bizi memnun etti. Milli Eğitim Müdürünün girmesi ayrı bir şey. Çok mutlu olduk. Çünkü konu da uzman biri. Kendisi zaten bize sadece din kültürü değil ileriki hayatımıza da yön verecek bilgiler veriyor. İleride nasıl çalışmamız gerektiğini, derslere nasıl çalışmamız gerektiğini ve ileride seçeceğimiz meslek konusunda bile bize destek veriyor. Derslere girdiğimizde sadece ders işlemiyoruz. Onun dışında hocalarımız bize bir arkadaş gibi ilgileniyorlar. Bir sorununuz varsa bizi bildirin diyiyorlar. Bizde kendilerine bildiriyoruz. Zaten hemen çözüyorlar. Bunların dışında birçok kütüphanemiz var. Z kütüphanemiz var. Bu çok iyi çünkü bilgiye iletişim konuşunda oldukça iyi bir yer. Laboratuarlarımız da bulunuyor. Bir tane de değil 2-3 tane. Her dersin ayrı bir bölümü var laboratuarlarda da” diye konuştular