Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

U-14 Bölge Karmasına Erzincan’dan 4 Futbolcu

Erzurum TFF Bölge Müdürlüğünce düzenlenen Bölge karması elemelerinde Erzincan’dan 2010 doğumlu lisanslı 4 futbolcu katılmaya hak kazandı.

Erzurum TFF Bölge Müdürlüğünce

Türkiye U-14 Milli Takımına katılmak üzere Erzurum TFF Bölge Müdürlüğünce düzenlenen Bölge karması elemelerinde Erzincan’dan 2010 doğumlu lisanslı 4 futbolcu katılmaya hak kazandı.

Eylül ayı içerisinde 200 futbolcu arasından yapılan elemeler sonunda 22 kişilik kadroya giren Erzincanlı genç futbolcular hem Erzincan’ı hem de bölgeyi temsil edecekler.

Türkiye’yi hem ulusal hem de uluslararası maçlarda temsil eden Milli Futbol Takımı ve 21 yaş altı Milli takımlarına gelecekte A milli takımda oynayabilecek genç oyuncuların ön plana çıkarılması için düzenlenen seçmeler sonucunda kadroya seçiliyor. Kadroda yerini alan oyuncular gençlik turnuvalarına katılmaya hak kazanıyor.

Bu kapsamda Erzurum’da yapılan U-14 Bölge Karma Seçmelerinde Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Kars, Iğdır ve Erzurumlu genç futbolcular arasında Erzincan’dan 4 futbolcu seçmeleri geçerek büyük bir başarı elde ettiler.

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Emin Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Futbol branşında 2010 doğumluların U14 Milli Takımını oluşturmak üzere bölgeler arası karmalar oluşturuldu. Bizde 2010 doğumlulardan karma 22 kişilik bir Erzincan kadrosu oluşturduk. Bağlı olduğumuz Erzurum Bölge Müdürlüğü organizasyonunda geçtiğimiz Eylül ayı içeresinde yapılan karmalar arası yarışmalara katıldık. Orada 2 karşılaşma yaptık.

Bizim ilk etapta 4 tane sporcumuz katılmıştı. 30 kişilik kadroya seçildi. Daha sonra gittiğimiz 22 kişilik bölge karmasının oluşumunda 4 tane çocuğumuz yeniden seçildiler.

Toplam 200’e yakın kişinin arasından seçilen 22 kişilik kadrodan Erzincan’dan 4 tane çocuğumuz seçildi. Bu çocuklarımız için Türkiye genelinde bir havuz oluşturuldu. Çocuklarımız bu havuzdalar. Bütün profesyonel takımlarımız bu çocukları buradan takip edecekler. Biz Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak da çocuklarımızı ve bundan sonraki süreçte de onları yetiştirmek, sayılarını arttırmak için mücadelemize uğraşımıza devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Hem eğitim hem de spor hayatlarında başarılar diliyorum”

ŞU İSİMLER SEÇİLDİ

Türkiye U-14 Milli Takım Erzurum Bölge karmasına Kavakyoluspor’dan Osman Meral, Erzincan Vefaspor’dan Mehmet Akif Başakın, Anagold 24 Erzincanspor’dan Yağız Esat Sabur, Erzincan Kartalları Spor kulübünden Emirhan Çelik seçildi.

Öte yandan 27 Kasım – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında TFF’nin belirleyeceği bir yerde bölge karmaları turnuvası yapılacak.