Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dönüşüm yerel imkânlar ile yapılacak

Resmi gazetenin 11.11.2019 tarih ve 30945 sayılı nüshasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 1775 sayılı karar metni doğrultusunda Kızılay ve Hocabey Mahallelerinde kentsel dönüşüm başlatılıyor. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,‘’dönüşüm işlemleri belediyemiz öncülüğünde şehrin yerel imkânları ile yapılacaktır’’ dedi.

Resmi gazetenin 11.11.2019 tarih

Haber: İbrahim Gürler

Konu hakkında açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Alınan bu karar doğrultusunda kamulaştırma çalışmaları başlatılarak akabinde bu mahallelerimiz şehrin vizyonuna yakışır bir şekilde kentsel dönüşüm uygulanarak yeniden inşa edilecektir. Bu karar kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak ve dönüşüm işlemleri yapılırken karşılaşılması muhtemel aksaklıkların çözümünü sağlayacaktır. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bulunan taşınmaz maliklerine öncelikli olarak konut ve iş yeri tercihi sunulacaktır. İsteyen malikler taşınmazların kamulaştırma bedelini de talep edebilecektir. Kentsel dönüşüm işlemlerinde maliklerin hak kaybına uğramaması için Belediyemizce tüm önlemler alınacak ve dönüşüm işlemleri belediyemiz öncülüğünde şehrin yerel imkânları ile yapılacaktır.

Bu kararnamenin Hocabey ve Kızılay Mahallesindeki hemşehrilerim başta olmak üzere tüm Erzincan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu mahallelerin dönüşüm sürecindeki destekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız (Son)Sayın Binali Yıldırım’a, Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Karaman ve Sayın Burhan Çakır’a, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Mücahit Demirtaş’a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu’ya Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.