Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatem’den Bilim Şenliği

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi(FATEM) tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği gerçekleştirildi. Yapılan program kapsamında “bilimsel çalışmalarda tecrübeyi ile kazandırıyoruz” adı altında liseler arası proje yarışması düzenledi.

Fatih Mesleki ve Teknik

 Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde düzenlenen bilim şenliğinin açılışına Erzincan Vali Yardımcıları İhsan Ayrancı ve Mehmet Şerif Olçaş, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 3 gün sürecek olan bilim şenliğinde sergilenen 21 proje ve 6 çalışma atölyesi olacak. Şenlik adı altında düzenlenen liseler arası yarışmada ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından oluşturulan bir komisyon üyelerinin sunumu ile dereceye girecek olan projeler belirlenecek. 
Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bahadır Sazlı, düzenlenen yarışma hakkında bilgiler verdi. Sazlı; “Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak bu yıl 4007 bilim şenliklerine destek  programına bir bilim şenliği yaptık. Bilimsel çalışmalarda liseler arası proje yarışmalarında 7 alanda açtık. Bu 7 alanımız; fizik, coğrafya, mühendislik, teknoloji tasarım, kodlama gibi alanlarda 122 proje liselerimizden başvuru oldu. Bunlardan 21 tanesi finale çağrıldı. Bu 3 gün sürecek bu çalışmalar içerisine bir de atölye çalışmaları ekledik. 6 tane atölye çalışması var. Elektronik alanının tanıtımı, inşaat alanının tanıtımı, tesisat teknoloji alanının tanıtımı aynı zamanda robotik ve kodlama alanında bileşim teknolojinin tanıtımı alanında 800 tane orta okulu öğrencisine atölye çalışması yapacağız. 3 gün sürecek sergimiz ile beraber toplam 1200 tane lise öğrencisini sergi alanında ziyaret edecekler ve proje konusunda bir farkındalık oluşturacaklar. Cuma günü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından oluşturulan bir komisyon üyelerinin yapacağı sunumdan sonra yapılan değerlendirme ile birinciler belirlenecek ve ardından ödül törenini yapacağız” dedi.