Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an Kursunda sosyal hayat daha renkli

Erzincan’da Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursunu ziyaret eden Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, kursiyerlerle sohbet etti. Kursiyerler ise sohbet edereken bir kursiyerin “Ben burada sosyal hayatı daha renkli ve anlamlı bir şekilde yaşıyor, kendimi yalnızlıktan kurtulmuş hissediyorum” ifadesi Müftü Çetin’i çok etkiledi.

Erzincan’da Şekerci İsmail Yalçınkaya

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Yetişkinlerin Kur’an-ı Kerim eğitimi gördüğü sınıfı ziyaret ederek, Kur’an Kursu öğreticileriyle de görüşerek istek ve sorunlarını dinledi.  Yapılan ziyaret ile ilgili değrlendirmede bulunan Müftü Çetin, “Yetişkinlere yönelik ziyaret ettiğimiz kurslarda bir hanımefendinin söylemiş olduğu şu sözler beni gerçekten çok etkiledi. “Kur’an Kursuna kaç yıldır devam ediyorsunuz?” dediğimde, “3 yıldır devam ediyorum.” “Peki, ne yapıyorsunuz, 3 yıldır ne elde ettiniz burada?” dediğimde “dini bilgilerimi tamamladım, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi okumaya, tecvidli okumaya başladım” dedi. Burada bir kardeşimiz çok enteresan bir söz söyledi, “ben burada sosyal hayatı daha renkli ve anlamlı bir şekilde yaşıyor, kendimi yalnızlıktan kurtulmuş hissediyorum” ifadesini kullandı. Sosyal iyileştirme açısından da kurslarımızın önemli bir işlev gördüğünü hissettim. Bu yönüyle baktığımda yapılan hizmetlerin çok daha faydalı olduğu kanaatindeyim, bütün kardeşlerimizi bu kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Erzincan İl Müftüsü Çetin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hanımlara yönelik gündüzlü Kur’an Kurslarında toplam 1763 hanımefendi kardeşimizin eğitim gördüğünü belirtti.