Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rehber Öğretmenlerine Kariyer Danışmanlığı Eğitimi

Erzincan’da Rehberlik Öğretmenlerine yönelik kariyer danışmanlığı eğitimi verildi. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen Eğitim 2 gün sürdü ve dört oturumda gerçekleştirildi.

Erzincan’da Rehberlik Öğretmenlerine yönelik

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden araştırma görevlisi Oğuzhan Çelik tarafından verilen eğitime Erzincan ilinde farklı okullarda görev yapan Rehber Öğretmenleri katıldı. 
Eğitim Öncesi Kariyer Danışmanlığı eğitimi hakkında bilgi veren Rehberlik Araştırma merkezi Müdürü Mehmet Güler yaptığı konuşmaların da; “Bilim Sanat Merkezinde Kariyer danışmanlığı eğitimi yapılacak. İki gün sürecek eğitimler dört oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Kariyer danışmanlığında ki amacımız Erzincan ilimiz de çalışan rehber öğretmenlerimiz den gönüllü olanlar ile çalışılacak. Bu eğitimlerde yaklaşık 50 rehber öğretmenimiz ile çalışılacak. Eğitimi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden araştırma görevlisi Oğuzhan Çelik hocamızla bu eğitim yapılacak dedi.
Eğitimimizin amacının okullarda ki rehber öğretmenlerin öğrencilerimizin yeteneklerini tespit etmeleri sonrasında nasıl bir çalışma yapılacağını tespit ederek doğru yerleştirme yapılması olduğunu belirten güler, dört oturumda gerçekleştirilecek olan eğitimin ilk iki oturumun Teori, son iki oturumunda uygulama şeklinde yapılacak” ifadelerini kullandı.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden araştırma görevlisi Oğuzhan Çelik ise Kariyer Danışmanlığı eğitimi ile ilgili olarak verdiği bilgide; “ Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Rehberlik Araştırma Merkezinin iş birliğinde yürütülen ve Rehber öğretmenlere yönelik Kariyer Danışmanlığı eğitimi ile ilgili olarak buradayız.  Burada yapılacak olan Kariyer Danışmanlığı eğitimimizin amacı yaşamımızda çok büyük öneme sahip olan Kariyer sürecinde kritik döneme işaret edebilmek. Bu kritik dönem daha ziyade öğrencilerimizin özellikte tercih dönemlerinde karşımıza çıkmakta. Öğrencilerimizin yapmış oldukları tercihler, bir yıllık, 3 yıllık tercihler değil belki de 40 yıllık yani ömrümüzün geri kalanını şekillendiriyor. Sadece bizlerin değil ileride kurulacak ailemizin belki çevremizin hatta mahallemizin bile etkileneceği süreçten bahsediyoruz. Bu süreçte en fazla dikkat edilmesi gereken hususlar rehber öğretmenlerimizin yetki alanına girmektedir. 
Rehber Öğretmenlerimiz bu kariyer danışmanlığı sürecinde öğrencilerin öz verili şekilde danışmanlık hizmetini yürütebilmelidir. Burada amacımız öğrenciler için çok kritik olan tercih döneminde rehber öğretmenlerimizin bu konu ile ilgili yetkinliklerini daha fazla artırmak ve öğrencilerimizin geleceğini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. 
.