Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşasın tatil

Erzincan’da 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 41 Bin 35 öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşadı.

Erzincan’da 2018-2019 eğitim öğretim

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı birinci yarıyılının sona ermesiyle protokolünün katılımıyla Erzincan Doğa Koleji, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu ve Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.
Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
ÖĞRENCİLERİMİZ DİNLENMEYİ HAK ETTİ
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulun’da yaptığı açıklamada, ‘’ Daha önce Anasınıfında gidip birlikte yaşamayı, paylaşmayı, bir başkasının hakkına saygı göstermeyi zaten öğrenmişlerdi. Demokrasi kültürünü kazanmışlardı birçok çocuğumuz.  Şimdi de okuma yazma kabiliyetini kazandılar 15 gün tatili hak ettiler. Bugün 41 bin öğrencimiz karne alıyor. 3 bin 300 öğretmenimiz yoğun bir gayret gösterip bir sezonun sonuna ulaştırdılar. Sadece 12. Sınıftaki öğrencilerimiz üniversiteye hazırlandıkları için onların destekleme kursları devam ediyor. Onlar hayatlarının bundan sonraki kısmını etkileyecek çok önemli bir sınavları var. Bunun dışındaki bütün öğrencilerimiz dinlenmeyi hak etti. Öğrencilerimize öğretmenlerimiz ders vermeyecekler Onlarla siz biraz daha fazla ilgileneceksiniz. Velilerin çocukların kazandıkları kabiliyetleri kaybetmemeleri noktasında yapacakları eğitim çalışmaları bu kapsamın dışında. Okul aile öğretmen ve toplum dörtgeniyle biz eğitim faaliyetine sağlıklı yürüyeceğine inanıyoruz.’’ Dedi.
TATİL KEYFİNİ KAYAK İLE YAŞAYIN 
Öte yandan Erzincan Vali Arslantaş, öğrencilere tatillerini Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde geçirmelerini tavsiye ederek karın ve tatilin tadını çıkarmalarını istedi.