Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da LGS heyecanı yaşandı

Erzincan’da Liselere Geçiş Sınavı (LGS) gerçekleşti. Erzincan genelinde 2 bin 442 öğrencinin ter döktüğü sınavda sayısal ve sözel olarak iki bölümde 90 soru yöneltildi.

Erzincan’da Liselere Geçiş Sınavı

Sınava girecek adaylarla birlikte sınav heyecanını öğrencilerin aileleri de yaşadı. Sınav bitene kadar okul önünden ayrılmayan veliler, çocukların sınavdan çıkmasını bekledi. LGS’de adaylara sayısal ve sözel olarak iki bölümde 90 soru yöneltildi. Yapılan oturumlar için öğrenciler sınav salonunda veliler ise okul bahçelerinde yerlerini aldılar.

Öğrencilere sözel bölümde Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dilden toplam 50 soru yöneltildi. . İlk oturum ise  75 dakika sürerken ikinci oturum ise  80 dakika sürdü.

VELİLERDE BAHÇEDE TER DÖKTÜ

Türkiye’nin dört bir yanında 8. sınıf öğrencileri Liseye Giriş Sınavı’nda (LGS) ter dökerken çok sayıda veli de okulun bahçesinde çocukları kadar heyecanlı saatler geçirdi. İçerideki sınavda ter dökerken aileler de dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyarak çocuklarını bekledi.

2 BİN 442 ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

Erzincan İl Mili Eğitim Müdürü Aziz Gün, yapılan Liselere Geçiş Sınavı’na  (LGS Erzincan merkezde 6 okulda 98 Salonda Bin 772 öğrenci ve İlimiz ilçelerinde 670 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 442 öğrencinin katıldığını söyledi.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınavının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, ( MEB) LGS sınav sonuçlarının 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacağının duyurdu.