Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP af teklifini TBMM’ye sundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Bütün kanun kapsamı dışında faydalanmayanları çıktığımızda 162 bin tutuklu ve hükümlü bu düzenlemeden faydalanacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Bütün kanun kapsamı dışında faydalanmayanları çıktığımızda 162 bin tutuklu ve hükümlü bu düzenlemeden faydalanacaktır” dedi.

MHP af teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine sundu. Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ve Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız MHP Grup Yönetim Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Yıldız, kanunun 19 Mayıs 2018 tarihinden önce işlenmiş suçları kapsayacağını belirterek, “5238 sayılı Türk Ceza Kanunu, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu, özel kanunlarda suçlar yönünden tabi oldukları infaz hükümlerine göre çekilmesi gereken cezadan bir defaya mahsusu olarak 5 yıl indirim yapılır. 5 yıl indirim sonucu infazı gereken ceza kalmazsa hükümlü salıverilir. Ancak 5 yıl indirim hükümlünün bir hakkın tahliye tarihine kadar kasıtlı bir suç işlemesi halinde 5 yıllık indirim geri alınır. Kanun kapsamına giren suçlar istisnalar dışında, eski ve yeni ceza kanunumuzdaki tarif edilen suçlardır” ifadelerini kullandı.

KAPSAM DIŞI OLAN SUÇLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kanun teklifi dışında kalan suçları da sayarak, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’ndaki; Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar Milli Savunmaya Karşı Suçlar Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk Suçları Soykırım ve insanlığa Karşı Suçlar Hayata Karşı Suçlardan Olan Kasten Öldürme ve Nitelikli Halleri (81,82), Vücut Dokunulmazlığına Karşı Suçlardan Olan İnsan Üzerinde Deney Suçu ile Organ veya Doku Ticareti suçu (90,91), İşkence ve Eziyet Suçları Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar ile bu suçların 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılığı olan suçlar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’ndaki Suçlar, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine işlenen Suçlar, 6831 sayılı Orman Kanunu’ndaki suçlar” şeklinde konuştu.

Yıldız, devlete karşı işlenen suçları kapsam dışında tuttuklarını söyleyerek, “Devlete karşı suçlardan birini bu kapsamın içerisinde bulundursak, bundan faydalanacak olanlar terör örgütleridir, bunun adına PKK, FETÖ, DEAŞ, terörist sol örgütler deyin. Bunun için devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışıdır. Türkiye’de şu anda tutuklu ve hükümlü sayımız 253 bin civarındadır. 20 Eylül 2018 tarihi itibariyle bunlardan terör suçlusu olarak 25 bin 63 hükümlü, 20 bin 643 tutuklu vardır. Adam öldürme suçlarından 22 bin 610 hükümlü, 5 bin 664 tutuklu var. Cinsel saldırıya karşı 13 bin civarında suç vardır. Bütün kanun kapsamı dışında faydalanmayanların çıktığımızda 162 bin tutuklu ve hükümlü bu düzenlemeden faydalanacaktır” dedi.

(İHA)