Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ciritçiler Nefes Kesti

Erzincan Fatih Mahallesi Cirit sahasında oynanan cirit gösterisi büyük beğeni topladı. At üstünde eliyle bir ok gibi fırlattığı sopayı rakibine isabet ettiren ciritçiler, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Erzincan Fatih Mahallesi Cirit

Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya getirdikleri, asırlardan beri sürdürdükleri gelenekler arasında ‘savaş oyunu’ olarak yer alan cirit, Erzincan’da yaşayan vatandaşların vazgeçemediği en önemli spor dallarından biridir. 
Hafta sonu Fatih Mahallesi Cirit sahasında yapılan İller arası Cirit dostluk müsabakasında Erzurum  Osmanlı  Atli Spor kulübü ile Erzincan  Fatih  Atlı  İhtisas  Spor Kulübü karşı karşıya geldi.  Oynanan müsabaka  büyük beğeni ile izlendi.  Sahanın etrafında oluşturulan yüksek yerlerden izleyen cirit sevreler, sporcuların rakibini vurması ya da atılan ciridi havada yakalaması gibi ‘artistik hareketleri’ İspanyollar gibi ‘oley’ diyerek alkışladılar.  Yaz-kış’ demeden her mevsim oynanması nedeniyle Ata sporu cirit bölgede özellikle Erzincan Erzurum ve Kars’ta büyük ilgi görüyor.