Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyeden Kurban Özel Harekat Timi

Kurban Bayramına az bir zaman kala Erzincan Belediyesi kaçan kurbanlar için önlemler almaya başladı. Belediye tarafından kurulan Kurban Yakalama Timi’ günde çift antrenman olmak üzere çalışmalara başladı

Kurban Bayramına az bir

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Belediyesi tarafından kurulan ‘Kurban Yakalama Timi’, kaçan kurbanlıkları atlar, ATV motorlar ve ‘drone’ olarak bilinen insansız hava aracı yardımıyla yakalayacak. Tim bayram sonuna kadar vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Erzincan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlık hayvanları yakalayabilmek için kurulan ‘Kurban Yakalama Timi’ antrenmanlarına başladı. Kurban Bayramı öncesi sıkı bir eğitimden geçen ve 6 silahlı kara ekibi olmak üzere 1 atlı, 2 ATV ve 1 drone toplam 10 kişiden oluşan tim, bayram öncesi kaçan kurbanlık hayvanlara doğru ve etkili müdahale tekniklerini öğrenmek hem de zorlu görev için kondisyon kazanmak için antrenmanlara başladı.

Antrenmanlarda kaçan kurbanlara kement ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı öğrenen tim, koşu, şınav çekme gibi fiziksel dayanıklılığı artıran çalışmalar da yapıyor. Tim, arefe gönüne kadar antrenmanlarını sürdürürken, bayram döneminde de kaçacak kurbanlıkları karadan atlar ve ATV motorlar ile havadan drone ile takip ederek yakalayacak.

Özellikle araçların girmediği dar sokaklarda atlı ekip ve drone ile takip yapılırken, gruplar halinde çalışarak kaçan kurbanlıkları etkisiz hale getirecek.

Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir  “Veteriner işleri müdürlüğümüze vekalet eden arkadaşımız Ercan Tanrıverdi bey himayesinde 10 kişilik bir ekip olarak kurban timi hazırlanmış bulunmakta. Her yıl rutin olarak eğitimlerini tamamlıyorlar. Bu konularda çalışmalarına devam ediyorlar. Dron, atlı birlik, ATV birliği ve uyuşturucu silahlar önlemi kapsamında birliğimiz hazırlanmış durumda. Bu sene mahalli idareler seçimleri yapıldı. Mevcut sınırlarımız eski mahalli idare sınırlarımızın yaklaşık 5 katına kadar çıktı. Bu bize artı bir sorumluluk olarak geldi. Çalışmalarımız şuan istenilen düzeyde gidiyor. ilgili arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlıyor. Allah’ın izni ile yakın zaman da yapılacak olan Kurban bayramında her hangi bir kaza belaya sebebiyet verilmeden ekibimiz gerekli güvenlik önlemlerini alacak. Bununla ilgili çalışmalarını tamamlamış bulunmaktalar. Vatandaşlarımız Alo 153 numaralı hattımızdan bize direk ihbarda bulunabilirler. Hayvanları kaçtıkları zaman. Ekiplerimiz direk oraya yönlenecekler” dedi.

Kurban Timi Ekip Şefi Ertuğrul Telli ise  “Her sene olduğu gibi bu sene de eğitimlerimize başladık. Sabah ve öğlenden sonra olmak üzere iki kere antrenman yapıyoruz. Burada kaçan kurbanlığı en kısa zaman da etkisiz hale getirmek için uğraş veriyoruz. Ekibimizde atlı birlik var. Dron var. ATV var. Çalışmalarımız bugün itibariyle başlamıştır. Ekibimiz 10 kişiden oluşmaktadır” diye konuştu.