Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetlerinden Vefa Ziyaretleri

Erzincan Müftülüğü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerine yönelik sürdürdüğü faaliyetlerden birisi olan vefa ziyaretlerine devam ediyor

Erzincan Müftülüğü Erzincan Binali

Erzincan Müftülüğü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerine yönelik sürdürdüğü faaliyetlerden birisi olan vefa ziyaretlerine devam ediyor. Erzincan Müftülüğü tarafından geçtiğimiz hafta sonu şehrin manevi mimarlarına bir ziyaret düzenlendi.

İl Müftüsü Muharrem Gül’ün riyaseti ve Erzincan’ın önceki belediye başkanlarından Mehmet Buyruk’un da refakati ile önce Pir-i Sami Hazretleri Türbe Camii’ne gidildi.

Program,1800’lü senelerde Erzincan’ın ilim ve irfan hayatında ehemmiyetli bir yere sahip olan Kırtıloğlu dergah ve medresesinin bahçesine inşa edilen Pir-i Sami Hz. Türbe Camii’nde kılınan öğlen namazı akabinde il müftüsünün sohbeti ile başladı.

Muharrem Gül ve Mehmet Buyruk tarafından Pir-i Sami hazretlerinin şahsiyeti ve şehrin manevi hayatına tesirinin anlatıldığı program öğrenciler için hazırlanan çeşitli ikramlar ile devam etti. Daha sonra Terzibaba Hz.leri, Muhammed Beşir Efendi, Dede Paşa hazretleri ve yakın dönemde Erzincan’ın manevi hayatının mühim rehberlerinden olan Seyyid Abdurrahim Reyhan Hz.lerinin kabirleri ziyaret edildi.

İlim ve irfan ehli olan zevatın öneminden bahisle, insanların Peygamber Efendimiz (as’)ın izinde istikamet üzere bir hayat sürebilmeleri için sarfettikleri gayreti, sünnet-i seniyyedeki adab ve usûlün inceliklerini; Nebi Aleyhisselamın zerafet dolu hayatından misaller ve büyüklerin hayatından latif hatıralar ile anlatan Müftü Muharrem Gül ve Mehmet Buyruk, öğrencilere ‘Vakıf Şehir Erzincan’ın bu manadaki bereketinden bahsettiler.

İl müftüsünün talebelere tavsiyeleri ve son dönemin gündemi olan Kudüs meselesine teması ve hem o bölgede, hem Doğu Türkistan’da hem de dünyanın çeşitli yerlerinde İslam nam ve hesabına eza cefa gören Müslümanlar için yaptığı dua ile son bulan programın akabinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri; bu faydalı haftasonu programını düzenlediği için il müftülüğüne gençlik hizmetleri koordinatörlüğüne, ikram ve araç servisi imkânından dolayı da Erzincanlı hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler.