Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS'de Çöktük mü ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı. Bu sonuca göre geçen yıl 5. Sırada olan Erzincan’ın yayınlanan bu raporda 62.sıraya geriledi. Erzincan İl Mili Eğitim Müdürü Aziz Gün ise Neresinden bakılırsa bakılsın bu raporun yapılacak bir sıralamanın gerçeği yansıtmayacağı aşikardır dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı 2018

Haber: İbrahim Gürler

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi(LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı. Raporda 2018 merkezi sınav sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara merkezi olarak yerleşen öğrencilerin sınav performansları incelenirken, 81 ilde merkezi olarak yerleşen öğrenci sayısı, alt test ham puan ortalamaları ve merkezi sınav puan ortalamaları da açıklandı.

Sonuçlara göre; Trabzon hem genel puan sıralamasında hem de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dallarında Türkiye birincisi oldu. Erzincan ise 62’inci sırada yer aldı.

Erzincan genel puan sıralamasında 62’nci olurken, Fen Bilimleri sıralamasında 56’ ıncı, Türkçe alanında 64’üncü, Matematik alanında 63’üncü oldu. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Türkiye 61’incisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında Türkiye 68’incisi ve Yabancı Dil alanlarında Türkiye 57’incisi oldu.

YANLIŞ BİR ALGININ OLUŞMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR

2017-2018 eğitim öğretim yılındaki TEOG sınavında Türkiye 5.ncisi olan Erzincan’da  2018-2019 eğitim öğretim yılındaki TEOG yerine gelen yeni sistem olan Liselere Geçiş Sınavıyla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıklanmasının ardından  İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün bir açıklama yaparak yayınlanan bu ‘‘Analiz raporunun yayınlanmasının ardından gerek yazılı ve görsel medya aracılığı ile ve gerekse de sosyal medya hesapları aracılığı ile EK 1. Tablosunda yer alan Merkezi Sınav Puan Ortalamaları sayısal verileri kaynak gösterilerek il sıralamaları oluşturulup, bu sıralamaların sanki illerin başarı sıralamaları imiş gibi anlaşılmaz bir tavırla lanse edildiğine rastlanmaktadır. Gerçekleştirilen bu yayınlar “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” sistematiği açısından ele alındığında bir ilin kitlesel olarak mevcut akademik durumunu yansıtmadığı gibi pedagojik açıdan da son derece vahim ve yanlış bir algının oluşmasına sebebiyet vermektedir.

ETİK OLMAYAN BİR ÇABA​​​​​​​

Sonuç olarak Neresinden bakılırsa bakılsın hiçbir şekilde EK 1. Tablosu üzerinden yapılacak bir sıralamanın gerçeği yansıtmayacağı aşikardır. EK.1 Tablosu sadece başlığından da anlaşılacağı üzere sınavla öğrenci alan okullara ait oluşan istatistikleri ifade etmektedir. Bakanlığımızın yayımladığı bu rapordan bazı illerimizin kamuoyunda yansıttığı gibi farklı sonuçlar çıkarılmaya çalışılması raporun ne ifade ettiğini anlayamayan kişilerin etik olmayan bir çabasından ibarettir dedi.