Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtar adaylığında patlama var

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Erzincan’da muhtar adaylıklarında artış meydana geldi. Muhtar maaşlarına yapılan zamlar ile büyük ilgi gören muhtarlık için Erzincan Merkezinde ve ilçelerinde aday patlaması yaşanmasına neden oldu.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Erzincan’da

Haber: İbrahim Gürler 

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Erzincan’da muhtarlık  yarışı hızlandı. Geçmiş yıllarda yapılan muhtarlık seçimlerine göre bu yıl muhtar adaylarında büyük bir artış meydana geldi.
 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala  Belediye Başkan adaylarının hızlı rekabetinin yanı sıra muhtar adayları da seçilmek için tanıtım yarışına girdi. Erzincan’ın merkeze bağlı  73 mahallesinde yaklaşık 350 aday muhtarlık için yarışmaya başladı 

MUHTAR MAAŞLARINA ZAM  GELDİ, TALEP ARTTI
Aday sayısındaki bu artışta muhtar maaşlarına yapılan zamlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenli olarak Külliyeye davet edilmesi ve önemli yetkilerin verilmesi etkili oldu. Özellikle 2019 yılında muhtar maaşları 2 Bin lira düzeylerine gelmesi ile birlikte bir çok vatandaş muhtar olmak için yarışa girdi.
 
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR
Erzincan’da mahallelerinde muhtar olmak için yarışa hazırlanan adaylar, siyasi partilerin Belediye Başkan Adaylarından önce seçim kampanyalarına başladılar. Muhtar adayları, bulundukları mahallelerinin cadde ve sokaklarına aylar öncesinden afiş ve pankart asmaya başladı.
 
BELEDİYE BAŞKANININ EN YAKINDA ÇALIŞMA ARKADAŞI MUHTARLARDIR
Muhtarlığın bir mahalle için çok önemli olduğunu ifade eden Munzur Mahallesi Muhtar adayı Selçuk Özdemir,  ’’Muhtarlığı sadece para olarak görmemek gerekiyor. Yaşadığımız şehrin kalkınması muhtarların çalışması ile olur. Çünkü Belediye Başkanının en yakın çalışma arkadaşı muhtarlardır.’’ Dedi