Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçoğlu: Hiçbirimiz Sağlıklı Kalamayız

Sağlık-Sen 6'ıncı Dönem 4'üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı Video Konferans yöntemiyle yapıldı. Sağlık Sen Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, toplantıya Video Konferans yöntemiyle katılarak ‘‘Öncelikli gündemimiz COVID19 mücadelesinin neferi sağlık çalışanlarımızdır bunu Israrla vurguluyoruz. Sağlık çalışanlarının sağlığını koruyamazsak hiçbirimiz sağlıklı kalamayız’’ dedi.

Sağlık-Sen 6'ıncı Dönem 4'üncü

Haber: İbrahim Gürler

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptı. Durmuş, COVİD-19 Pandemisi ile gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanları için iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin çalışma koşullarının oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

“RİSKİ AZALTACAK ÖNLEMLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

COVİD-19 pandemisinin Türkiye’de görüldüğü günden bu yana çalışmaları hızlandırdıklarını dile getiren Durmuş, “Bu noktada ülkemizde ilk vakanın görüldüğü gün Sağlık-Sen olarak Covid-19 ile birebir mücadele eden sağlık çalışanlarımız için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunun belirlenmesi ve bu tedbirlerin acil bir şekilde hayata geçirilmesi adına oluşturduğumuz Koronavirüs Kriz Koordinasyon Kurulu’muz çalışmalarını sürdürüyor. Kurulumuz, sağlık çalışanlarımızın bu olağanüstü durumda onları koruyacak önlemlerin alınması ve riski en aza indirgeyecek çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar yapıldı ve yapılamaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. 

“MÜCADELEMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK VERMEK”

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanlarının en riskli grup olduğunu söyleyen Durmuş, onların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Sosyal Destek Birimi kurduklarını ifade etti. Birimle ilgili bilgi veren Durmuş, “Öncelikle vefat eden sağlık çalışanlarının ailesinin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. COVİD-19 servisleri, aciller, ASM, ASH ve acil sağlık istasyonlarına takviye besin desteği sunacağız. Salgınla mücadeleden olumsuz etkilenen sağlık çalışanlarına psikolojik destek sunarak rehabilite olmalarını sağlayacağız. Bu ihtiyacı, alanında uzman olanlarla sağlayacağız.   Genel merkezimiz ve 97 şubemiz tüm çalışmaları titizlikle yürütecek. Tek gayemiz var; sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek, mücadelelerinde onlara güç kuvvet olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Şube başkanları Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri ilettiler.  Düzenlenen toplantıya Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve şube başkanları katıldı.

İÇOĞLU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUN VE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Sağlık Sen Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu’da toplantıya Video Konferans yöntemiyle katılarak, Erzincan ölçeğinde de sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini dile getirdi. Yapılan toplantıyı değerlendiren Sağlık Sen Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu,  Öncelikli gündemimiz COVID19 mücadelesinin neferi sağlık çalışanlarımızdır bunu Israrla vurguluyoruz. Sağlık çalışanlarının sağlığını koruyamazsak hiçbirimiz sağlıklı kalamayız. Erzincan ölçeğinde de Çalışanlarımızın sorun ve taleplerini dile getirdik. Çok faydalı bir toplantı oldu, emeği geçen başta Genel Başkanım Semih Durmuş olmak üzere Başkan Yardımcılarımıza ve Şube Başkanlarımıza teşekkür ederiz dedi.