Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

144 bin kişinin enerjisi ihtiyacını karşılıyor

Üç yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemi ile katılarak hizmete açılmış olan İliç Bağıştaş 1 Barajı ve Hidro Elektrik Santrali 144 bin 557 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

Üç yıl önce Cumhurbaşkanı

Haber: İbrahim Gürler 

Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında yer alan Erzincan İliç Bağıştaş 1 Barajı ve HES 478 milyon 483 bin 469  kilovatsaat elektrik üretimi ile 144 bin 557 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. 
BAĞIŞTAŞ 1 BARAJI VE HES
Erzincan’ın İliç ilçesinde Karasu Nehri üzerinde bulunan Bağıştaş 1 Barajı ve HES,  IC İçtaş Enerji bağlı ortağı olan IC İçtaş Bağıştaş Enerji Üretim ve İşletme A.Ş. tarafından işletilmektedir.
Tesisin yapımı 800 milyon TL’ye mal olmuş ve 14 Ocak 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile açılışı yapılmıştır.
Santral 140,63 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 99. Erzincan’ın ise en büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye’nin 34. büyük Hidroelektrik Santrali’dir. Bağıştaş 1 Barajı ve HES ortalama 478 milyon 483 bin 469  kilovatsaat elektrik üretimi ile 144 bin 557kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu  (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor.